想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係5月頭黎過一次m後到宜家都未黎m,睇過2個中e比既催經都無黎到,之後自己去食避孕藥,食到一半停藥,都係無黎到。因听人講可以用呢個方法催經。 我都check左3次分3個月去check都係無bb,如果有我條氣都順d。 星期一至3keep住m痛,之後突然間又唔痛了,正常痛到第5日就會黎。

尋日睇e生轉介去睇專科,叫佢開通經藥,佢唔肯,話我無就係無,佢比藥我食唔黎都係得果吉。佢叫我等專科,我聽完嬲副爆,我比錢你睇我,醫我。唔係一句唔得就可以解決問題。真係好過份!!之後我煩到佢比藥我,點知係比延經藥我。叫我食下,有就有,無就無。

有無人同我一樣食極藥都唔黎m? 我之前曾經都發生過今次,但果時e生比左5日催經等5日就黎。但今次食咩都唔黎。e生話d藥有副作用,但我咩感覺都無,只係覺得好煩躁!有時會擔心到喊,覺得自已唔係正常既女人。我更擔心我會無機會生bb。話就話後生。但e生話我20幾都未正常過就有問題。

禁止訪問

別墅

hingrachel26 發表於 17-9-23 20:09
回覆 michellechan728 的帖子

聽妳治療過程都幾崎嶇; 妳要振作面對..

早幾年我有去睇專科,照過幾次陰超都係正常,搵唔到多囊。宜家係差未抽血驗。醫生只係同我講如果想生BB,可以用人工受孕,其他方法。

我都知自己宜家好奇怪。食極都唔黎。

禁止訪問

別墅

hingrachel26 發表於 17-9-23 21:55
回覆 michellechan728 的帖子

都是,有可能妳須要做ivf人工受孕,如想懷孕。食極都唔黎應是妳體內不懂自行 ...

好的,thanks...最近身體肥腫了很多。不知道為什麼。食好少,但都肥。

別墅

michellechan728 發表於 17-9-23 22:27
好的,thanks...最近身體肥腫了很多。不知道為什麼。食好少,但都肥。

多囊係會增磅

禁止訪問

洋房

回覆樓主

你有無驗過催乳素?過高都會無排卵,揾個生殖專科睇下好啲!

大宅

試過3個月都冇嚟到, 都係食中醫冇料到, 最後去婦科醫生照完就打通經針....唔嚟真係好痛苦~

別墅

黃家三少奶 發表於 17-9-25 15:51
試過3個月都冇嚟到, 都係食中醫冇料到, 最後去婦科醫生照完就打通經針....唔嚟真係好痛苦~ ...

係丫。我唔黎都算,仲要m痛。痛左成個星期。都唔知仲要痛幾耐。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

michellechan728 發表於 17-9-25 20:45
係丫。我唔黎都算,仲要m痛。痛左成個星期。都唔知仲要痛幾耐。

我依家情況同你一樣,多過3個月都未黎
之前食過中藥催經都係唔黎,我諗住book 私家婦科睇,我本身係多囊,生完第一個b都有多囊,同埋我係瘦底多囊(未生個陣得100磅),多囊唔一定係肥。

男爵府

2021勳章

michellechan728 發表於 17-9-23 18:56
我係5月頭黎過一次m後到宜家都未黎m,睇過2個中e比既催經都無黎到,之後自己去食避孕藥,食到一半停藥,都 ...

Jm去睇下中醫

別墅

little_stars 發表於 17-9-26 18:59
我依家情況同你一樣,多過3個月都未黎
之前食過中藥催經都係唔黎,我諗住book 私家婦科睇,我本 ...

甘你宜家點算?有無睇e生?我係keep住m痛都唔黎m先唔知點算。唉。5個月啦。真係覺得自己唔係一個正常既女人。

別墅

jarjarjar 發表於 17-9-26 19:55
Jm去睇下中醫

睇過了。幫我唔到。我係想快d黎m先再調身體。太耐無黎,真係谷住好辛苦。

男爵府

2021勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

如果腫加唔黎m,去check下甲狀腺

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

michellechan728 發表於 17-9-26 22:09
甘你宜家點算?有無睇e生?我係keep住m痛都唔黎m先唔知點算。唉。5個月啦。真係覺得自己唔係一個正常既女 ...

我諗住去睇婦科西醫,叫佢開通經藥同驗下血,已經3個月有多都未黎

別墅

little_stars 發表於 17-9-26 23:08
我諗住去睇婦科西醫,叫佢開通經藥同驗下血,已經3個月有多都未黎
...

唔係個個e生都肯開通經藥,我都要再三求先肯。

別墅

little_stars 發表於 17-9-26 23:08
...

個e生話要黎既話,自然會黎,如果唔黎既話食左藥都唔會黎。我听完幾想喊。甘講野,大家都係女人。

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

michellechan728 發表於 17-9-26 23:11
唔係個個e生都肯開通經藥,我都要再三求先肯。

希望唔好啦,其實過左3個月又驗過冇bb 都應該肯開藥掛

別墅

little_stars 發表於 17-9-27 00:04
希望唔好啦,其實過左3個月又驗過冇bb 都應該肯開藥掛

我5個月了都唔肯開。我仲講食左好多野都無用,佢都唔肯開,驚孭飛。大佬,無m先揾你,有m洗鬼揾佢。我情緒勁差。少少野就喊。

首頁

尾頁

跳至