自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

想請問究竟係點用? 除左可以放相之外又有什麼用途? 點解而家甘多人會用?謝謝

男爵府

因為只要互相add咗,咁大家update咩都會知道,清楚大家的近況!!

珍珠宮

哈哈,FACEBOOK 已經用咗3-4年喇,本身屬於交友平台類(social networking)產品。佢嘅好處係幫你搵返啲失散咗好多年嘅朋友,而唔理你地係世界嘅邊個角落,都可以連接到。我就搵返啲中小學嘅朋友,好開心。但亦有人覺得私隱被侵,好憎用佢。
每樣技術都有好壞兩面,那要睇用者點理解喇。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 mizuho 於 09-2-16 22:11 發表
哈哈,FACEBOOK 已經用咗3-4年喇,本身屬於交友平台類(social networking)產品。佢嘅好處係幫你搵返啲失散咗好多年嘅朋友,而唔理你地係世界嘅邊個角落,都可以連接到。我就搵返啲中小學嘅朋友,好開心。但亦有人覺得私隱被侵, ...

咁而家friendster係咪無乜人再用?

大宅

我最近都聯絡番d中學同學,好開心!
想問吓唔知點樣可以activate fb mobile 呢?

大宅

好媽媽勳章

哈哈,FACEBOOK 已經用咗3-4年喇,本身屬於交友平台類(social networking)產品。佢嘅好處係幫你搵返啲失散咗好多年嘅朋友,而唔理你地係世界嘅邊個角落,都可以連接到。我就搵返啲中小學嘅朋友,好開心。但亦有人覺得私隱被侵, ...

大宅

其實我都係唔識用, 只知ADD左D朋友, 放下相...留下言, 都唔知有咩用, 唔多識用

大宅

好媽媽勳章

謝謝你 聽好多人都講係可以搵番朋友 但係點用法呢 而除了呢之外又有乜野特別呢 因而家好似真係好hit好多人都用佢

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mwtang 於 09-2-16 22:20 發表
謝謝你 聽好多人都講係可以搵番朋友 但係點用法呢 而除了呢之外又有乜野特別呢 因而家好似真係好hit好多人都用佢

大宅

facebook的好處除咗可以識唔同朋友之外,有樣唔好嘢就係唔好同對方講人,公司是非和秘密嘢,一講死梗,全世界都知.
我家有兩隻大烏龜

珍珠宮

放相, 每張相都可以 comment 下
睇下人地d 相, 又或留低一兩句 comments 係人地 d 相度

留下言, 唔使長篇大論寫 blog, 人地覆你既野又方便

大時大節, 無無聊聊 send d 野比人.

我最開心就係搵番好多失散左既 fd, 可能真係多人用, 所以容易搵

其他 applications 我都唔多玩

複式洋房

我就成日係fb鬧個fd....佢有野都會係fb搵我講...都幾好用架

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

其實你點解可以咁易搵返d好耐冇見既朋友既~~~你要知個名先可以搵返架喎~~~但d人都唔會個個用真名架~~~咁你地點搵架~~~

珍珠宮

原帖由 小傻b 於 09-2-17 01:44 發表
其實你點解可以咁易搵返d好耐冇見既朋友既~~~你要知個名先可以搵返架喎~~~但d人都唔會個個用真名架~~~咁你地點搵架~~~

我就有幾個 fd 真係放真名
有 d 就係 friend 個 friend ..

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 小傻b 於 09-2-17 01:44 AM 發表

我係join學校group搵人或等人搵我,add得一個再睇佢friend list有冇識得。
盡我一己之力,發放正能量!

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原帖由 sasa@uk 於 09-2-17 01:47 發表

我就有幾個 fd 真係放真名
有 d 就係 friend 個 friend ..
哦~~~個個都講到真係好易搵返d朋友~~~

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原帖由 召藥師 於 09-2-17 01:49 發表

我係join學校group搵人或等人搵我,add得一個再睇佢friend list有冇識得。
ic~~~不過我覺得好難~~~

珍珠宮

原帖由 小傻b 於 09-2-17 01:50 發表
哦~~~個個都講到真係好易搵返d朋友~~~

都仲有好多失散左架 .. 可能佢地唔玩 FB 啦

係喎, 玩 FB 另一樂趣, 就係搵人

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原帖由 sasa@uk 於 09-2-17 01:55 發表

都仲有好多失散左架 .. 可能佢地唔玩 FB 啦

係喎, 玩 FB 另一樂趣, 就係搵人
係啦~~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mwtang 於 09-2-16 22:20 發表

search你以前讀嘅學校名
睇下有無校友會
留下言睇下有無人同你同屆嘅
通常搵到一個,就會搵到一堆~
搵到一個後可以喺佢個friendlist到搵下有無你識嘅同學呀咁

可以search email

search公司名~可能會搵到d舊同事!
再唔係就search名

仲有個功能係friends you may know
係facebook見到你同d你無add嘅人有好幾個common friends,咁即係你可能識嗰d人
click 入去睇下又會無啦啦搵到好多你估唔到會搵返佢地嘅人~

首頁

尾頁

跳至