自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

如放錯區請版主見諒,因為我找不到一個專講奶粉的區。

事源有位以前好老友但畢業後少左聯絡嘅中學同學搵我LUNCH,食食下話想介紹隻奶粉比我,食完午飯就上左去佢公司當多樣野,一上到去,就見到好多台,每組人一張台,朋友搵左張空台比我,再叫左佢果位叫做JIMMY的男同事先介紹佢地公司嘅所有產品,當中包括精油,紅酒,奶粉,保健產品......

我係FTM,阿女4個月大,JIMMY就好落力推介我這奶粉,話可以自用又可以賣比人,又講到會搵到好多$$咁,又話馬國明同郭羨妮都有代言這產品,我好難想像馬國明男人之家婚又未結B又未生會走去代言E D野,如果係阿BOB我覺得正路D,又叫我加盟佢地

之後JIMMY搵左佢同事SUSAN黎同我傾,SUSAN問我仲咩吳加盟,我接受吳到你本身話介紹奶粉但又叫我洗咁大舊$$,覺得不合理,而且又不是必賺我又無興趣做生意,SUSAN又講到實賺硬,叫我先交$210行政費定入會費,再交埋$5000入貨費,入完可以不用即時拎貨,D貨我可以自用又可以賣,如果賣吳去就自己用曬去,佢知我個女4個月大,就建議我可以用果$5000黎買曬奶粉,我問佢咁你D奶粉幾$,佢又答吳出,淨係話第1次拎貨一定要比$5000,之後拎貨有DISCOUNT,SUSAN又叫我去媽媽會SELL其他媽媽幫襯我買奶粉就可以轉到手,跟住佢又教我SELL,$5000可以入多於1類貨,假設我入奶粉同酒,佢話大家出黎PARTY就會飲酒,叫我叫D媽媽會向我入貨,又話媽媽會D媽媽有老公,叫我SELL埋人地D老公,等人地老公D公司搞公司FUNCTION時都向我攞貨,又話媽媽會D媽媽有機會有親戚要結婚或擺百日宴會向我買酒……ETC. 總之講到搵$好易

講左好耐,我話要返家湊,要走,SUSAN話吳想佢地老細覺得佢地無做野,話我吳想加盟都要填左張FORM入會先走得,一睇張FORM,?大大隻字寫住類似申請成為獨立經銷商乜乜物物”,我話合約有法律責任GA WOW,簽左代表認同左WOW,我又再重申一次無興趣,佢地又SELL多次,之後SUSAN話我比佢影印完身份證就走得,我話無興趣買野都要影印身分證?佢叫我係張FORM填曬所有資料就走得,可以留空申請人簽名,我話就算去見工,張合約都可以比人帶返屋企睇完再簽啦,E+張約有幾頁條款我都未睇曬又要我簽??SUSAN又話咁你淨係係張FORM上面寫中英文名,同手提NO.就走得,煩左咁耐我都想走LA,就跟佢指示寫左果3樣野,而英文名我係填普通話拼音而不是填自己本身個英文名

到走果陣佢地都無講佢地公司叫咩名……

BK上有無其他媽媽的BB有食過這奶粉?真係佢地獨家GA?一定要入會先買到奶粉?不過一想到果位SUSAN咁樣,食左隻奶粉會識飛我都無興趣囉.

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

好明顯係傳銷 咩貨都係哂鬼氣

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

你個"老友",攞明過你"一棟"!

wcpcelia    發表於 17-10-14 18:12
不知所謂的乙陸!!!

大宅

Angel_Rose 發表於 17-10-14 00:58

不好要不好理

公爵府

親子王國15週年勳章

Angel_Rose 發表於 17-10-14 00:58

你個fd咁衰氹你上去,其實你真係咩都唔填走人。

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

cudy119 發表於 17-10-14 01:05

珍珠宮

oiyau2005 發表於 17-10-14 01:18
你個fd咁衰氹你上去,其實你真係咩都唔填走人。
因為當時都已經無氣力同susan嘈,諗住淨寫名同電話吳會有殺傷力所以先咁寫
依你咁講,我應該吳會上身掛 @@

珍珠宮

cudy119 發表於 17-10-14 01:05
唉,咁嘅話件貨幾好都無用啦

珍珠宮

chowqv 發表於 17-10-14 01:12
你個"老友",攞明過你"一棟"!
從前舊知己 在最後 變不到老友~

首頁

尾頁

跳至