夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我c6有時真係黑人曾到冇人有, 嬲人要嬲足幾日, 其實都係好小事, 我己經扮冇野問佢野同佢講野, 嬲完咪算囉, 跟住大家都有錯..佢仲得寸進尺, 黑曬面, 諗返佢個樣真係想兜把車佢..

伯爵府

牛年勳章

原帖由 cherrielovely 於 09-2-18 11:42 發表
我c6有時真係黑人曾到冇人有, 嬲人要嬲足幾日, 其實都係好小事, 我己經扮冇野問佢野同佢講野, 嬲完咪算囉, 跟住大家都有錯..佢仲得寸進尺, 黑曬面, 諗返佢個樣真係想兜把車佢.. ...

同我老公一樣 , 打電話比佢, 佢仲會唔聽
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

複式洋房

回覆 # 的文章

我老公都係咁, 次次嘈完都唔出聲. 我都係次次扒冇野同佢講返野.但係佢3分顏色上大紅, 整整下我都費時理佢, 鬥同佢唔出聲, 鬥唔講野.

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有時啲男人,其實仲小氣過啲女人.

複式洋房

回覆 # 的文章

其實係架,而且我仲覺得d男人仲唔成熟過d女人.佢地林野仲好幼稚好天真.

男爵府

好媽媽勳章

係wor, 真係黑人曾到爆, 駛唔駛嬲咁耐呀.. 我己經扮冇野, 去酒樓又夾野佢食, 又同佢講野, 返到屋企又扮關心佢叫佢食豆腐花. 佢仲三分顏色上大紅... 真係谷鬼氣... d男人有時真係好小器, 我地d女人都係鍾意人氹姐, 氹返我地就冇事, 但d男人唔係囉... 咁係咪代表佢地大男人呢...

大宅

同我老公一樣...有時行行下街為左d小事嘈2句,佢會即刻走左去兼關埋電話tim...之後人1嬲夠喇,就開返電話..但到嗰時我通常都已經嬲到爆...同埋有時嘈完交主動哄返下佢喇,佢就好串咁拎返閙交時d野黎講,要講到我錯哂,講到我唔夠佢講為止...有時見到佢咁都把鬼火架..不過算喇...通常都好快就冇事

民房

各位樓主,

我c6都一樣,而家係到扮cool,無同佢講嘢1個星期啦!如果以前我一定會開口先,而家唔會,因為我唔覺有錯,所以一路唔出"sing"! 但就唔開心,點解佢小氣成'錦'! 佢覺得成日都係我錯,佢就無問題,點解成個world d 男人都係一樣!
我係好唔開心,但今次會堅持,如果唔係前功盡廢~~多謝各位!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 CKOON111 於 09-2-20 13:41 發表
各位樓主,

我c6都一樣,而家係到扮cool,無同佢講嘢1個星期啦!如果以前我一定會開口先,而家唔會,因為我唔覺有錯,所以一路唔出"sing"! 但就唔開心,點解佢小氣成'錦'! 佢覺得成日都係我錯,佢就無問題,點解成個world d ...

同我果個一樣 , 咩事都係佢岩晒 , 我錯晒 , 我同佢都已經幾日無講野了 , 依家每一次佢係咁 , 我個心就越淡 , 對呢d野越黎越無感覺

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止發言

大宅

其實 d 男人渡寵得架 , 你就佢一次就會陸續有來架 la , 所以如果我同我老公嘈2句 , 我唔會理佢 , 佢開始時都唔會同我講野 , 不過佢見我耐唔同佢講野 , 佢就會來同我認錯 , 了我講野架 la , 咁我咪同佢講返野 lor

男爵府

男人好少咁小氣, 印象中只有我嬲佢同唔啋佢, 佢好少嬲我, 就算有, 通常我一講嘢佢就唔識嬲 , 如果男人之家嬲人嬲足幾日(仲要係自已老婆),都幾
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

其實如果真系錯左嘅話,系需要say sorry嘍..我覺得,你唔講對方可能會覺得你都唔知錯,有啖氣散唔到,咁對大家都唔好系唔系?

超級版主

超級版主

乜e+d男人咁架

搵日要同佢鬥企硬至得架

大宅

我C6 一句都唔話得, 佢唔識分我係唔係講笑, 好多時只係想題點佢, 等佢唔洗做錯晒D家務 (到時做餐死個個係我) , 佢就發晒皮4。先係唔出聲, 問佢咩事就發晒皮4, 話我好話佢。

記得早幾個星期, 佢先返到屋企, 我同BB就差不多9點幾先返到。入到房我問佢, 你做咩唔打開BB張床, 等我返嚟做少樣。 佢話佢有想過打開, 但驚比我話; 佢話佢好多嘢都唔咁做, 因為驚比我話佢做得唔"arm"。 跟住我笑笑口話, 藉口唔做就喊做嗱! 當時我真係講笑, 但佢黑晒面我無留意。 跟住幾日佢都係咁, 我都唔知佢咩事?! 幾日後問佢發咩皮4佢先講出嚟...

我話比佢聽我係係講笑, 佢話唔知我係唔係講笑定講真, 總之佢做咩嘢我都話佢唔"arm"! 佢話佢係屋企好多嘢都唔咁做, 仲有話好驚做! 我話比佢聽我今次只係講笑, 我同佢講我都知你一句都唔話得, 所以我都好驚出聲同你講嘢! 如果係咁你係唔係想我以後一句都唔講, 咁同無結婚有咩分別?! 佢景然話如果離婚可以解決到問題, 好呀! 當時我比佢激到死咗 我同佢結咗婚一年多, 有個BB, 而且我哋唔係20/30, 係30/40! My god! 其實我一知佢係唔話得D人我已經控制自己唔去講, 好多時見到錯, 我都自己做咗佢, 但一出聲就變成咁!
唉...我而家真係一句都唔咁講, 但我好唔開心, 好辛苦! 我知我一講佢會話佢都好辛苦..

我可以點?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 田心 於 09-2-22 00:50 發表
我C6 一句都唔話得, 佢唔識分我係唔係講笑, 好多時只係想題點佢, 等佢唔洗做錯晒D家務 (到時做餐死個個係我) , 佢就發晒皮4。先係唔出聲, 問佢咩事就發晒皮4, 話我好話佢。

記得早幾個星期, 佢先返到屋企, 我同BB ...

你唔好唔開心啦, 你老公真係細路仔都冇人有, 唉都做左人老豆啦.. 不過我覺得係性格問題, 好難話改就改, 我c6就係咁, 有時明明講笑又分唔到.. 唯有睇開d, 我自己d脾氣都唔好架, 如果2個都係咁真係唔得架, 咁咪唯有自己抵諗d囉...其實你老公近期係咪有事唔開心呀, 你試下關心下佢囉...

男爵府

可以分享下你地同c6後來點樣和好嗎?我c6都係咁,少少事就發顛,要我say sorry先,但我唔想再係咁呀~~~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 siuyauyau 於 09-2-24 12:18 發表
可以分享下你地同c6後來點樣和好嗎?我c6都係咁,少少事就發顛,要我say sorry先,但我唔想再係咁呀~~~

哈, 開錯左個頭... 要佢改真係好難, 除非你可以同佢傾下同佢講下你感受, 希望佢唔好咁.. 最好係佢心情好既時候講...

複式洋房

我認同男人是小氣的。

大宅

同我c6一q樣,初初都好嬲。但有人提醒我,男人是粗心大意,男人做得唔好時,女人唔好立即鏟,事後慢慢講返,我用咗10年時間,我c6都好咗D。

原帖由 田心 於 09-2-22 00:50 發表

記得早幾個星期, 佢先返到屋企, 我同BB ...
仔仔06-12-2003出世

首頁

尾頁

跳至