想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日終於等到 iui 第 14天 驗孕日, 驗到淺線... 打去仁安! 等姑娘再覆, 返工路上姑娘就打黎叫我即刻返仁安驗血, 咁唯有焗住請一日假 搭車去仁安.....驗左血, 拎埋藥, 等電話....

電話打黎-

醫生: 拿, 今次驗血有孕嘅, 但好少.... 呢d 叫化學懷孕, 唔洗傷心架, 27 號再自己買棒驗, 因為可能宮外孕!

我: 咁黎經仲洗唔洗驗 ? 佢答: 黎經都可以宮外孕, 總之宮外孕會肚痛! 27號洗唔洗再驗血 /見我?,27 號再搵姑娘聯絡你啦, 88

我收線後呆一呆.... 就算每日加深都係宮外孕 !? 唔會因為太早驗而指數咁低!? 我諗問醫生都唔會有答案.....27 號快 d 黎......

別墅

Joey1088 發表於 17-10-20 14:31
今日終於等到 iui 第 14天 驗孕日, 驗到淺線... 打去仁安! 等姑娘再覆, 返工路上姑娘就打黎叫我即刻返仁 ...

未必係宮外孕..
我以前抽血都係好低,醫生話係懷孕指數,但好低,佢叫我下星期再返去抽多次血,如果有上升但見唔到有野的話,咁就有機會宮外孕,如果下跌,就當冇事發生..結果我係下跌左...
唔駛擔心JM

大宅

ks00ks 發表於 17-10-20 14:44
未必係宮外孕..
我以前抽血都係好低,醫生話係懷孕指數,但好低,佢叫我下星期再返去抽多次血,如果有上 ...

佢冇叫我返去驗多次血丫 ! 叫我自己買棒棒驗.....

不過我諗我會要求再驗多次血穩陣 d ! 唉.... 冇大肚都算, 至驚去左唔應該去嘅地方....

別墅

Joey1088 發表於 17-10-20 15:09
佢冇叫我返去驗多次血丫 ! 叫我自己買棒棒驗.....

不過我諗我會要求再驗多次血穩陣 d ! 唉.... 冇大肚 ...

係呀,我覺得驗多次穩振d... 就算買棒棒驗,出左兩條線的話,自己都唔知係咩方向...
我好明白你心情,個時醫生叫我下星期再去抽血時,成個禮拜都好擔心,祝福你

複式洋房

我早兩日驗,得一條線,心情都麻麻,但體溫仲keep 住高,又未嚟M,都仲諗住有機會。但原來真係無,因為今日都嚟了。

不過好啡,係咪正常呀?

大宅

DONT WORRY....佢地講得誇張姐...

la_source    發表於 17-10-20 15:25

大宅

回覆樓主

我估停左塞小白球, 好快都黎 m .......而家要買多幾次棒棒看門口....

侯爵府

其實驗多次血都未必會知

驗2次血隔日無1.66升幅, 一係就係bb 發育得唔好, 一係就係宮外孕, 如果有1.66 或以上升幅先係宮內孕

宮外孕都會有升幅架, 有d 人仲會驗孕捧好深tim.....其實真係買多枝驗孕棒無咩用

你醫生有無話你hcg 有幾多?

大宅

freshrose 發表於 17-10-20 15:49
其實驗多次血都未必會知

驗2次血隔日無1.66升幅, 一係就係bb 發育得唔好, 一係就係宮外孕, 如果有1.66 或 ...

冇丫, 我又唔記得問! 一陣打去仁安問下先

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-20 16:09
冇丫, 我又唔記得問! 一陣打去仁安問下先

其實HCG >25 已經係懷孕, OVER 100 就叫穩陣, 你問下醫生你HCG 有幾多

大宅

freshrose 發表於 17-10-20 16:37
其實HCG >25 已經係懷孕, OVER 100 就叫穩陣, 你問下醫生你HCG 有幾多

問左, 得 13 咋 .....

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-20 16:40
問左, 得 13 咋 .....

咁可能真係會化學, 你有D 心理準備

不過化學左好快就會再有過架

大宅

freshrose 發表於 17-10-20 17:19
咁可能真係會化學, 你有D 心理準備

不過化學左好快就會再有過架

希望好似你咁講, 化學左 好快有啦⋯⋯

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-20 17:58
希望好似你咁講, 化學左 好快有啦⋯⋯

我自己化學左, 黎左1次M 又有返

你邊個醫生幫你做?

大宅

freshrose 發表於 17-10-20 18:04
我自己化學左, 黎左1次M 又有返

你邊個醫生幫你做?

E.... 咁我想問下你化學左 之後係咪都驗多次血睇下hcg 值有冇變番正常?

而家我驚宮外孕咋, 所以先話用棒棒驗, 正常化學左應該會下降, 咁棒棒應該會冇反應架嘛⋯⋯係唔係 ?

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-20 19:26
E.... 咁我想問下你化學左 之後係咪都驗多次血睇下hcg 值有冇變番正常?

而家我驚宮外孕咋, 所以先話用 ...

你hcg 咁低似化學,化學最初都會加深,不過係加深好慢,通常一星期就會流出黎

首頁

尾頁

跳至