烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

我用緊Delonghi eo3890a, 28 Lit,我朋友都係一樣model, 但係我焗0既吐司個身好白正, D都吾上色, 我放左焗爐溫度計去, 佢中間位都有180, 側邊就得150, 係咪呢d家庭式焗爐係甘呢, 仲有其實係咪用埋熱風對流好d,
大家睇下
http://hk.myblog.yahoo.com/wendyylf/index?l=f&id=12

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你好啦! 唔知點解我焗的吐司會黏邊, 脫模時都要用刀幫手 。 通常等面上了少少色後會轉下火繼續餘下的時間,啲色都幾靚。

原帖由 牛咪咪 於 09-2-20 09:31 發表
我用緊Delonghi eo3890a, 28 Lit,我朋友都係一樣model, 但係我焗0既吐司個身好白正, 一D都吾上色, 我放左焗爐溫度計去, 佢中間位都有180度, 側邊就得150度, 係咪呢d家庭式焗爐係甘呢, 仲有其實係咪用埋熱風對流好d, ...
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

男爵府

原帖由 牛咪咪 於 09-2-20 09:31 發表
我用緊Delonghi eo3890a, 28 Lit,我朋友都係一樣model, 但係我焗0既吐司個身好白正, 一D都吾上色, 我放左焗爐溫度計去, 佢中間位都有180度, 側邊就得150度, 係咪呢d家庭式焗爐係甘呢, 仲有其實係咪用埋熱風對流好d, ...

我焗吐司會用210度
但我上下火唔可以分開調
所以我會係最上一層擺一個網架~鋪2層錫紙
咁上火就不會好旺

P.S 你焗吐司係咪擺最下層啊~~

男爵府

原帖由 totoro 於 09-2-20 12:34 發表
你好啦! 唔知點解我焗的吐司會黏邊, 脫模時都要用刀幫手 。 通常等面上了少少色後會轉下火繼續餘下的時間,啲色都幾靚。

你個模可能唔係"不沾模"
要擦少少油先得啊~~

首頁

尾頁

跳至