興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問知不知荃灣或葵芳那裡有這款貓糧買? Royal Canin INDOOR 27 4kgs

民房

leechansandy 發表於 17-10-31 15:51
請問知不知荃灣或葵芳那裡有這款貓糧買? Royal Canin INDOOR 27 4kgs

葵廣有,但RC一般咋喎
仲好多水貨,買時睇清日期
上網都好多,但要買行貨好d
試過有人買水貨發霉

瑪瑙宮

leechansandy 發表於 17-10-31 15:51

呢隻牌子既乾糧。一直都唔係太好口啤。味精太重。對腎臟唔好。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

這隻牌子的糧好濃味, 會令到貓貓唔鐘意食其他糧, 只食佢.

子爵府

回覆樓主:

我不知,它們一開始就食這款喎,現在它們1歲多,這時轉乾糧可以嗎?

別墅

leechansandy 發表於 17-11-2 07:18
我不知,它們一開始就食這款喎,現在它們1歲多,這時轉乾糧可以嗎?

當然可以轉
屋企啲貓由細到大都成日轉糧,長期食某一種糧先易有問題,會容易挑嘴同食物敏感

子爵府

2meandhoho 發表於 17-11-2 10:25
當然可以轉
屋企啲貓由細到大都成日轉糧,長期食某一種糧先易有問題,會容易挑嘴同食物敏感
...

請問那款好點?

瑪瑙宮

leechansandy 發表於 17-11-2 07:18

試下遂d遂d。每幾日加少少份量去轉。轉比較天然既乾糧。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

leechansandy 發表於 17-11-2 11:20
請問那款好點?

ovenbaked, applaws,
orijen, 呢幾隻我3隻貓都食過。ok的。你可以試下買細包先。比貓咪試下。

子爵府

回覆樓主:

ok thanks

首頁

尾頁

跳至