論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人來港時 agent 是幫她 book 從 Manila 來, 宜家想 book 比她 Easter 返, 先知道原來 Clark 較近她.
Manila 她要再搭 8 hr 車到家, Clark 就 3 hr車. 我工人會績約的, 工作都 ok.

她話 Manila 她都得, 但我想知跟合約我係咪應該買近 d 比她?

Quote 價 Manila cx 來回 1399, Clark cx 18xx 但時間唔好, Clark cx 唔係日日有機所以連 cx staff 都建議 Manila 比較 flexible in case要改.

一直以為ceru pacific 去 Clark 多 d choices 但 2xxx, 同埋agent 話ceru pacific 無人跟, 全 on net 做, 我怕有變動唔方便

Pleas advise. Thanks

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

gingerrice 發表於 17-11-9 11:00
工人來港時 agent 是幫她 book 從 Manila 來, 宜家想 book 比她 Easter 返, 先知道原來 Clark 較近她.
Man ...

反而cebu仲貴過cx?
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

cebu pacific 本身唔係平。若價錢相差不太遠, 揀菲航好过

大宅

birdbird 發表於 17-11-10 22:01
cebu pacific 本身唔係平。若價錢相差不太遠, 揀菲航好过
check 過菲航無

請問按理我係要比她飛 Clark, 不應該 Manila 嗎?

另外 cebu pacific 無電話 contact 到, 一般無事嗎?

水晶宮

gingerrice 發表於 17-11-11 10:36
check 過菲航無

請問按理我係要比她飛 Clark, 不應該 Manila 嗎?

一般係買機票送工人到最近的機場。但你工人話去manila都得, 佢ok, 你可照佢意思做, 唔洗煩

另外,你可買多一程內陸機由manila 去 clark.
我前後有兩個工人都係要坐內陸机 (其他city).

你試下用 hutchgo.com, 我工人上星期飛, 包埋內陸機, 菲航來回$18xx.

我见cebu pacific 本身唔係平, 所以我未買过呢個 airline.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

birdbird 發表於 17-11-11 11:47

一般係買機票送工人到最近的機場。但你工人話去manila都 ...

cebu係廉航, 去clark,工人買過都係1600樓下來回, 所以都ok架, 仲要回程時遇上hk打風, 佢即online改返第二日飛, 所以無咩問題
放下自在

男爵府

我一直都買cebu比姐姐返clark.因日日有一至三班機方便就時間,買過聖誕最費要$2500,平時大穊$1000包行李,可直接上網訂不經agent。

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

十月cx去clark 連稅唔洗一千,cx有工人機票,平少少

大宅

畀面勳章

工人機票要預早幾耐買隱陣d??

大宅

msllau 發表於 17-12-26 13:15
工人機票要預早幾耐買隱陣d??
如果peak season eg X'mas真係要提早好多架! 2-3個月前都無.

首頁

尾頁

跳至