親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊同一歲BB去大阪4日,請問各位有無地方推薦?初步構思去expo city 同大阪城公園。

仲有有無一啲特別事項我要留意,先謝謝各位提點。

禁止訪問

大宅

yy.b 發表於 17-11-15 02:05
黎緊同一歲BB去大阪4日,請問各位有無地方推薦?初步構思去expo city 同大阪城公園。

仲有有無一啲特別事 ...

得4日提意伱係市內行下,BB 除時可以返洒店休息,expo city 都幾遠,如果唸住行商場唔使去咁遠

wcpcelia    發表於 17-11-17 10:20

侯爵府

回覆樓主

其實得1歳未必識玩d咩,去海游館同動物園睇吓動物,一齊坐吓摩天輪都已經係好好嘅回憶,其餘時間就shopping

建議住道頓堀附近嘅酒店,朝早1-2個景點,之後返酒店休息吓就可以落去行街買野

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

簡單唔好咁多行程, 到時有時間先再諗去邊啦

男爵府

回覆樓主

我嚟緊1月一家三口+我妹一行四人都係去大阪4日. 時間短所以我地訂早機去. 我地都係 set 左幾個地方圍繞住大阪附近行逛. 起初計劃1日去京都之後都打消左念頭.. 時間實在係唔夠. 我地為阿囡編左其中1日行程去 usj 半day +海游館 半day. 之後第二日就去大阪城, 黑門市場, 電器街買玩具+心齋橋 shopping.

水晶宮

Expo冇野啱一歲玩喎,不如去吓包超館、動物園、水簇館,如果要去遊樂場,不如索性去usj,嗰度入面有個area比幼童玩,大人又可周圍影相,全程可推bb車

大宅

cherrieloy 發表於 17-11-16 22:14
Expo冇野啱一歲玩喎,不如去吓包超館、動物園、水簇館,如果要去遊樂場,不如索性去usj,嗰度入面有個area ...

謝謝大家嘅意見改一改個行程先~

侯爵府

我都想帶bb去,但諗緊要準備既物品 就有d擔心你可以share下嗎?eg: 點消毒奶樽、沖涼、加固食粥又點做好?

大宅

yanyanli1234 發表於 17-11-24 15:19
我都想帶bb去,但諗緊要準備既物品 就有d擔心你可以share下嗎?eg: 點消毒奶樽、沖涼、加固食粥 ...

我自己帶左一個旅行水煲同奶樽清潔劑,煲熱水消毒奶樽;至於加固,我買左即食粥,用燜燒罐裝住,就食之前就倒熱水浸熱。沖涼方面,我用滴露消毒浴缸,照平常開水俾佢沖。係多野拎,多野洗,不過一家人都開心就咩都唔覺煩。

首頁

尾頁

跳至