自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

點解而家啲老人家咁衰格?以前啲人打尖俾人話,都會唔好意思,而家根本老馮,叫佢排隊,仲要鬧返你轉頭,恃老賣老,排隊好難的嗎?
教小朋友要敬老,見到呢啲賤人,敬唔落。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

男爵府

回覆樓主

係,好多老人家真係唔排隊,尤其係啲阿婆,大搖大擺行到去龍頭就上車

wcpcelia    發表於 17-11-21 16:14
la_source    發表於 17-11-21 11:08

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ivory0915 發表於 17-11-20 20:38
點解而家啲老人家咁衰格?以前啲人打尖俾人話,都會唔好意思,而家根本老馮,叫佢排隊,仲要鬧返你轉頭,恃 ...

我都試過呀, 有個阿婆排打尖, 我同佢講...龍尾系後面喎, 仲要比佢鬧返轉頭...

阿婆: "你繼續排隊啦, 咁多事"

跟住我回返阿婆...我而家正常排隊比錢, 仲要比你講到好似我唔啱, 唔通你打尖, 就系正常行為呀....!!!!!

珍珠宮

drumay 發表於 17-11-20 20:42
係,好多老人家真係唔排隊,尤其係啲阿婆,大搖大擺行到去龍頭就上車
...
仲要衰到,叫佢排隊,鬧返你轉頭,上咗車仲要不停鬧,痴膠花。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主

我試過排第一,
有個呀毛zip入黎排第二,
第三四五竟然冇人出聲!
我叫個呀毛排隊,
佢大大聲鬧返我「我又唔係打你尖,你嘈咩啫!」
後面冇一個人出聲!
激死我!
啲呀毛有恃無恐咁打尖,
真係多得呢啲唔出聲既人!

珍珠宮

katie0921 發表於 17-11-20 20:45
我都試過呀, 有個阿婆排打尖, 我同佢講...龍尾系面喎, 仲要比佢鬧返轉頭...

阿婆: "你繼續排隊啦, 咁多事" ...
係呀,佢話唔知個站喺邊,但有車就 9 秒 9 衝上去(打尖),叫佢排隊,就鬧返人轉頭,話:我無錢俾呀⋯⋯
人人搭車都要俾錢,嘜而家有俾錢就可以打尖?!

伯爵府

回覆樓主:

我都遇過 係超市比錢 無啦啦攝入嚟 叫佢排隊點知比佢兩母女齊齊鬧返轉頭

珍珠宮

babyhoi 發表於 17-11-20 20:49
我試過排第一,
第三四五竟然冇人出聲!
好多人都唔出聲,其實係縱容緊呢啲人。

珍珠宮

Gi-leung 發表於 17-11-20 20:54
我都遇過 係超市比錢 無啦啦攝入嚟 叫佢排隊點知比佢兩母女齊齊鬧返轉頭
...
排隊真係咁難?!唔好大,教壞細。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ivory0915 發表於 17-11-20 21:03

珍珠宮

回覆樓主:

今朝我咪係囉,買野排隊等比錢,趕住返去湊仔咖嘛,條隊又唔多人,我前面企緊個阿叔,無啦啦有個阿婆插隊,咁阿婆見自己行錯諗住行返去我後面,點知阿叔話阿婆我比你先 我心諗你讓還讓,有冇諗過我地排後面既人想唔想咖

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

ivory0915 發表於 17-11-20 21:03

好多阿婆好惡死

伯爵府

回覆樓主

最慘係搭小巴,明明到自己,點知阿婆打尖,要等下一部。

禁止訪問

珍珠宮

meinatmn 發表於 17-11-20 21:17
最慘係搭小巴,明明到自己,點知阿婆打尖,要等下一部。
我又係搭小巴,仲要雌雄兩老一齊打尖,兩個一齊閙我多餘。

伯爵府

babyhoi 發表於 17-11-20 20:49
我試過排第一,
第三四五竟然冇人出聲!

Same ,我都試過,個阿嬋話我多事,又唔係打你尖,我同佢鬧,d人都唔出聲,好似打尖係正常咁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

我仔都成日疑問點解佢地插隊,插埋優先條隊,當做善事,當老人家最優先
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主

最慘係有啲阿叔阿嬸仲要做炸兩我試過大肚時喺醫院排隊抽血俾兩個上左年紀嘅人(貌似六十幾)扮睇我唔到,我明明等左好耐,佢兩個後來到就衝前去入左抽血房,我話下咁都得,我嚟先喎,個醫院職員阿姐仲要話人地老人家有需要咪讓俾佢先囉,後生等下無所謂我忍唔住回佢,話嚟得呢度個個都有需要啦

水晶宮

回覆樓主:

如果我係太趕時間,我唔同老人家計較

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至