自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

老公就o黎生日想話買部咖啡機比佢, 原先想買德國寶果部隨芯咖啡機,但好似無咩人用搵o左好耐都搵唔到佢o既評語, 所以唔知部機好唔好用, 亦都有睇過Nespresso但見有幾個款除o左外形同價錢外, 功能上唔知有咩分別, 我預算under $2000, 請問有用過膠囊咖啡機o既JM, 我應該揀邊款好呢??

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

德國寶太新,未知得唔得,睇落就好吸引
我部nespresso用左好耐,唔記得幾耐,6、7年啦,一直無穿無爛。好襟用。
我c6負責採購,佢話好多人炸型nespresso capsule唔減價,而家轉買movenpick capsule,平好多(Nespresso機可用)

至於另一隻機dolce gusto(俗稱企鵝機),強烈建議你試飲過至決定。不過呢隻機有好處,有其他飲料capsule

男爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 17-11-21 10:49
我部nespresso用左好耐,唔記得幾耐,6、7年啦,一直無穿無爛。好襟 ...
如果買nespresso o甘買邊款好?? 佢依家有d款做緊8折, uder $2000 果d款除外型/價錢外, 你知唔知功能上有無咩唔同?? tks!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hinhin.mami 發表於 17-11-21 10:54
如果買nespresso o甘買邊款好?? 佢依家有d款做緊8折, uder $2000 果d款除外型/價錢外, 你知唔知功能上有無 ...

你可以去試飲,你話想買機佢會俾你試
我用平價pixie咋,我公司用大機。功能上我唔覺有分別

男爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 17-11-21 11:38
你可以去試飲,你話想買機佢會俾你試
我用平價pixie咋,我公司用大機。功能上我唔覺有分別
...
原來有得試飲o架, o甘要搵埋老公去試o下先得, 謝謝!

子爵府

Charlotte_mom 發表於 17-11-21 10:49
我部nespresso用左好耐,唔記得幾耐,6、7年啦,一直無穿無爛。好襟 ...

請問唔計部機價錢,平均沖一杯大概幾錢? 真係無咩concept...

男爵府

好媽媽勳章

chanpeimui 發表於 17-11-21 12:49
請問唔計部機價錢,平均沖一杯大概幾錢? 真係無咩concept...
你可以去nespresso 個網站睇o下佢有capsules價錢.
https://www.nespresso.com/hk/zh/order/capsules/limited-edition-variations-confetto-orangette-nespresso-coffee-capsules

la_source    發表於 17-11-22 11:39
wcpcelia    發表於 17-11-21 14:16

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

請教movenpick capsule呢個係邊度買呢?

子爵府

醒目開學勳章

bearbb5 發表於 17-11-21 16:12

我也想知

男爵府

企鵝機我見做緊特價, 但你話"強烈建議你試飲過至決定", 可否講解下?

條龍成日都好長..好唔想排去試飲

大宅

回覆樓主:

Nespresso好飲但capsule貴,勝在成日出新味,最近出左限量版的橙同椰子味都好飲,我一次過買22條仲送左對水晶杯(佢話係,但我分唔出同玻璃的分別) Movenlick飲開磨豆果種都幾好飲,下次都試下買capsule, HKTVMall有賣。

企鵝果部對咖啡有要求的應該唔會喜愛,好處是款式多,但試過好幾種都偏甜,後來將部機送比有小朋友的親戚,可以沖下朱古力比小朋友飲

珍珠宮

回覆樓主:

Nespresso capsule比幾年前平咗,而家都有飲大約5蚊粒好平

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

bearbb5 發表於 17-11-21 16:12

我都想知

公爵府

2024年龍年勳章

Nespresso capsule 比以前平左大約 $1/個, 我宜家飲緊既係 $4.1/杯, 仲係長杯, 我覺得一D都唔貴.

佢有D季節限量既, 通常好好飲, 但就真係貴好多. 我會買少少試下既.

伯爵府

回覆樓主

衣家black Monday amazon uk買好抵
Lattissima touch香港近3千蚊,amazon先1千蚊到

男爵府

好媽媽勳章

mikako1205 發表於 17-11-22 12:49
衣家black Monday amazon uk買好抵
Lattissima touch香港近3千蚊,amazon先1千蚊到

咁平,好吸引喎,但冇保養壞咗冇得維修。

大宅

回覆樓主

Nespresso好! 用左好多年。你去專門店慢慢問慢慢試。capsule 比以前平左。另外馬莎有出capsule是Nespresso用,可看看。

侯爵府

環保接龍勳章

movenpick capsule 我係YAHOO STORE買.

水晶宮

獨愛Nespresso, 覺得專門店服務好好, 次次行過, 無論買唔買, 都可以試飲.

男爵府

好媽媽勳章

我上網搵到呢間都好似幾多款同埋唔係好貴, 到時買o左機都會買幾盒starbucks 試o下. (p.s. 純粹上網見到, 我都未幫襯過唔知d貨得唔得o架)

https://www.europresso.com/categories/sales

首頁

尾頁

跳至