論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人請菲傭係菲律賓禁令前簽證已批,但工人始終未能到港?

男爵府

畀面勳章

回覆 PonyMom 的帖子

我都係

大宅

回覆樓主

我呀!本來今日黎,可能下星期先黎到

男爵府

唔知係咪停咗OEC個系統新聞話最快一星期恢復審批,唔知放唔放行

別墅

回覆樓主

我係(emoji)原本新姐姐應該十二月頭到,到現在仍然冇消息,問agent 都話唔知。最慘係舊姐姐的合約十二月十七日便到期,我想extend 舊姐姐的contract, 請問應該點做?

子爵府

kimiraikkonen 發表於 17-12-5 08:26
我係(emoji)原本新姐姐應該十二月頭到,到現在仍然冇消息,問agent 都話唔知。最慘係舊姐姐的合約十二月十 ...
https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/134059/%E5%8B%9E%E5%B7%A5%E8%99%95%E5%87%86%E5%BB%B6%E9%95%B7%E5%A4%96%E5%82%AD%E5%90%88%E7%B4%84%E6%9C%89%E6%95%88%E6%9C%9F%E9%99%90-%E6%9C%80%E9%81%B2%E5%BB%B6%E8%87%B3%E6%98%8E%E5%B9%B42%E6%9C%88%E5%BA%95
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

複式洋房

pooh16 發表於 17-12-1 21:48
我呀!本來今日黎,可能下星期先黎到

你都好,有到港期, 我9月頭請, 11月批左工作簽證, 到今日仲等緊出境文件。

大宅

畀面勳章

我都係一早批左visa,姐姐到現在還未到,舊工人已經走左一個月!

首頁

尾頁

跳至