懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇抽過絨毛或姐胎水的媽媽分享下。 下星期要抽好驚丫:(

子爵府

lunball 發表於 17-12-4 00:11
抽過絨毛. 都唔洗5分鐘. 我去C+ 做有打麻醉針. 不過都有DD痛, 做完返屋企休息下就OK.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

回覆 jayk_1030 的帖子

請問一切正常?你點解要抽?

洋房

政府抽~~感覺還好。無網上講咁可怕咁痛

別墅

我14w時係政府抽過絨毛,因bb結構上有啲問題,抽既時候會先打麻醉止痛針係肚皮面,之後睇岩唔好拮到bb個位先抽,過程比我想像中無咁痛,只係感覺有野抽下抽下咁,全程醫生照住超聲波,你驚的話唔好望住自己肚皮,可以睇住個mon, 我都係全程望住bb,覺得好似佢比緊力量我撐過去咁,又可以望到醫生有無拮到bb,過程5分鐘左右完成,之後姑娘幫你貼埋防水膠布就完成,做完後記得盡量訓床休息,唔好操勞,始終有1%流產風險。

另外如果你係政府做,可以加$1300做快速測試,可以知道T13,18,21(唐氏)同性染色體(男定女)正唔正常,姑娘會打俾你講報告,其餘既full report就等3個星期,呢個就有事先打比你,無事唔會打。

唔洗驚,我自己覺得唔係好痛,唔舒服梗有少少但過程完全可以接受,同埋好快就完成架喇,希望你順順利利,bb健健康康啦

子爵府

lunball 發表於 17-12-4 23:27
回覆 jayk_1030 的帖子

請問一切正常?你點解要抽?
t21 postive, 抽完都係cfm bb 中左唐氏......p.s 頸皮不算厚.

details 請睇我舊post..
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

唔係想像中咁可怕
我當時告訴自己要堅強,因為我怕一郁就會影響到bb,我那時是閉起眼心數數字。

伯爵府

我係政府醫院做..因為度頸皮有啲厚醫生建議我抽絨毛..做之前醫生會打麻醉..我覺得抽一啲都唔痛..只係feel到有啲野係肚入面了了下..抽完之後傷口好似打完針咁痹痹地..基本上唔會唔舒服..唔洗驚因為成個過程唔洗5分鐘就做完

伯爵府

我係政府醫院做..因為度頸皮有啲厚醫生建議我抽絨毛..做之前醫生會打麻醉..我覺得抽一啲都唔痛..只係feel到有啲野係肚入面了了下..抽完之後傷口好似打完針咁痹痹地..基本上唔會唔舒服..唔洗驚因為成個過程唔洗5分鐘就做完

大宅

回覆 raicherry 的帖子

你比例係幾多?我唐氏1:30。愛德華症1:60

大宅

我做左T21, 報告正常, 照頸皮又一D都唔厚, 但OSCAR抽血結果話我高危.....咁即係洗唔洗抽絨毛呢...擔心死人....

政府產檢姑娘又話唔識, 要再見醫生問...仲要我驚到幾時....

大宅

我在贊育抽胎水,但冇打麻醉
在肚皮吉支好幼既針入去抽
過程大概5分鐘
未至於會痛
但抽時你會覺得有扯扯地既感覺,有dd唔舒服咁
抽完痴膠布咁

我因為照結構時發現亞b心臟和腎有問題
所以要抽做基因檢查,結果正常

大宅

回覆 choichoibb2011 的帖子

今日抽絨毛,好痛丫!!可能我唔係好忍痛啦。我見前一個都冇喊,但我痛到喊

大宅

痛到喊,完全感覺到吉入到邊一層

大宅

回覆樓主

請問oscar fail 要抽胎水係醫生決定或是自己擔心要求抽?

子爵府

lunball 發表於 17-12-8 20:37

痛到喊,完全感覺到吉入到邊一層

我當時都是feel到吉到邊層的

複式洋房

我喺林勇行醫生度做, 其實唔係好痛, 不過全程我唔敢望, 可能當時喊到驚到唔知痛, 過程約2-3分鐘, 做完之後2日最好喺屋企休息多啲唔好周圍去

大宅

E生話要抽。結果出左.冇事丫

子爵府

lunball 發表於 17-12-13 19:03

E生話要抽。結果出左.冇事丫

大宅

jayk_1030 發表於 17-12-5 09:17
t21 postive, 抽完都係cfm bb 中左唐氏......p.s 頸皮不算厚.

details 請睇我舊post..
Hello我找5⃣️返你個post
我都是剛收到醫院建議抽絨毛或胎水,1:100
所以我個心1516
點解你做完T21, 都會再抽?
謝謝分享

首頁

尾頁

跳至