義工

自由講場 今日: 4796|主題: 983487

跳至
對幼稚園老師兼職私影有咩諗法...  

別墅

國民生產總值:718

同事個女讀緊k3, 有一日同事發現左個幼稚園老師有兼職私影,
意識好似有d唔恰當, 就問我地意見...
係咪我地老一輩太傳統? 見到d相都硬係覺得唔係太好咁囉!
相::
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26854432

子爵府

國民生產總值:12740

2018勳章

性感相?唔係幾好囉

子爵府

國民生產總值:11256

回覆樓主:

TKOP,  求你拜你,唔好再死纒住我、咬住我、回覆我!!!!!

大宅

國民生產總值:1810

回覆樓主

呢個係人地興趣 同攝影、打blog個啲都係一樣姐 或者又當外快 搵返小小
兒家好多人一兼多職 唔會做死一份工
我就覺得冇問題 呢個世代唔同上一代
但我都知其他人唔一定接受既 覺得教師要保守啲

別墅

條link有好多呀..我睇個老師既fb同ig都有唔少! 唉,係咪我地呢代守舊呢? 我就覺得係真係太性感同有d意淫囉! 如果d小朋友學左都咁樣話老師都係咁做,咁做家長又應該點應付呢?

別墅

國民生產總值:983

回覆樓主:

老師都係人,
以前讀書,有老師食煙,
但真係唔多好睇,為人師表

wcpcelia    發表於 17-12-16 20:51

珍珠宮

國民生產總值:47707

=穩生意.
講係咁講咋...

珊瑚宮

國民生產總值:107751

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 狗年勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

Rachemama 發表於 17-12-15 15:27
同事個女讀緊k3, 有一日同事發現左個幼稚園老師有兼職私影,
意識好似有d唔恰當, 就問我地意見...
係咪我地 ...

係咪佢本人嚟?

唔係真空也可以吧

翡翠宮

國民生產總值:98062

狗年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

好踩界喎

認真覺得唔係咁好,雖然好似唔會直接影響到幼稚園工作

公爵府

國民生產總值:25197

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁似我個仔以前班主任嘅????

公爵府

國民生產總值:29427

2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

別墅

回覆 lam133 的帖子

係本人呀, 我同事見家長時仲同佢講過幾句添!我同事而家都好憂心世風日下!

象牙宮

國民生產總值:239770

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

nsxbobo 發表於 17-12-15 15:40
咁似我個仔以前班主任嘅???? ...

水晶宮

國民生產總值:52037

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我有咩睇法唔重要,校長有咩睇法才重要吧~首先,學校比唔比老師兼職呢?如果比,要唔要事先申請呢?兼職性質需唔需要申報呢?
如果學校都比,家長冇咩可以做。

別墅

回覆 nsxbobo 的帖子

邊區幼稚園?可能真係

子爵府

國民生產總值:13168

回覆樓主

如果學校知道,唔知會唔會warning佢
芭芭拉

男爵府

國民生產總值:9585

2018勳章

回覆樓主

幼稚園仲細,如果佢平時返學行為端正都當唔知。如果小朋友大d就唔好了,如果小朋友發現老師呢一面,一定非常失望。

同埋其實都驚驚地呢類人同爸爸接觸,唔少幼稚園老師都搭上了學生個爸爸

別墅

回覆 mocha20150323 的帖子

我同事睇完你個comment個心都離左離

珍珠宮

國民生產總值:49124

2018復活節勳章 2018勳章

回覆 Rachemama 的帖子

嗯, 如果佢D 相只係一些正經MODEL 相當然冇問題啦~
咁可能佢幫朋友/ 賺外快 / 為興趣etc。
如果個D特登烏低身夾胸,著Deep V衫,超短裙,POSE意淫,我會接受唔到。
不過冇野做到,又冇理由為佐咁轉校。但自己會好唔鍾意呢個MISS囉。
Childhood is journey, not a race.

大宅

國民生產總值:2008

回覆樓主

我仔前一個鋼琴老師,好有料,每次都著緊身衫露半球短裙仔,1期4堂後拜拜佢
之後喺街遇見佢同佢妹&媽,三母女一樣好身材一樣show off ,佢吔習慣咁。

wcpcelia    發表於 17-12-16 20:52

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.