義工

自由講場 今日: 4437|主題: 977322

請問你地有無同屋企張床除蟎啊?

子爵府

國民生產總值:11749

2018父親節勳章 狗年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

想買,唔知邊隻好,我見dyson有部好輕話得,但唔知得唔得,所以想問下有無人用開邊隻好啊?

≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

男爵府

國民生產總值:5229

玩具勳章

回覆樓主:

用蒸氣蒸一陣,之後再用dyson v8吸。

子爵府

2018父親節勳章 狗年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 分享愛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

siuyu_bb 發表於 17-12-16 15:32
用蒸氣蒸一陣,之後再用dyson v8吸。

我想請問下其實同幾萬蚊果d有咩區別啊?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

男爵府

玩具勳章

grace-yeung 發表於 17-12-16 15:48
我想請問下其實同幾萬蚊果d有咩區別啊?

其實好似要60度以上先可以殺死啲塵蟎,殺左再吸。用普通吸塵機都得,但要確保個塵袋可以隔住微細灰塵。我用dyson係因為手提方便隨時吸,有hepa過濾。用幾萬蚊果啲又大又重,又要倒水,唔太適合我。同埋有張高架床,無可能拖上去吸。。。

子爵府

siuyu_bb 發表於 17-12-16 15:55

其實好似要60度以上先可以殺死啲塵蟎,殺左再吸。用普通 ...

禁請問你係用咩蒸張床啊?

男爵府

玩具勳章

grace-yeung 發表於 17-12-16 15:57
禁請問你係用咩蒸張床啊?

普通蒸氣熨斗

子爵府

siuyu_bb 發表於 17-12-16 16:00
普通蒸氣熨斗

明白,唔該你

珊瑚宮

國民生產總值:101924

2018勳章

普通蒸氣熨斗

平靚正

翡翠宮

國民生產總值:96194

回覆樓主:

我用德國寶,有埋紫外燈。床、毛公仔、枕頭都吸。

子爵府

國民生產總值:14628

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

普通蒸氣熨斗
床褥吸收咗咁多蒸氣會唔會濕氣好重?

大宅

國民生產總值:1517

2018勳章

回覆樓主:

我用緊Iris Ohyama

珍珠宮

國民生產總值:34002

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

HandelaBabi 發表於 17-12-16 22:06
我用緊Iris Ohyama

我都係,二代
睇到紅燈轉綠會好high
雖然唔知係咪真係咁勁

大宅

國民生產總值:1517

2018勳章

wing514 發表於 17-12-16 22:11
我都係,二代
睇到紅燈轉綠會好high
雖然唔知係咪真係咁勁

但真係吸出嚟係一舊舊塵

禁止訪問

國民生產總值:4638

回覆樓主

男爵府

玩具勳章

蝦碌媽咪 發表於 17-12-16 21:27
床褥吸收咗咁多蒸氣會唔會濕氣好重?

因為我用蒸氣熨斗,所以噴完都會熨幾下。吹30分鐘再吸,又無感覺到濕氣好重,不過我張床曬太陽,所以好乾爽。

子爵府

kattsang 發表於 17-12-17 01:31
買左iris ohyama等收貨,貪佢有熱力&無UV, 有研究指出UV殺唔倒蟎蟲而且用得多對人體有害,所以專登揀呢部。 ...

我都有霖過買你講果部,但之前上網睇話你果部唔夠d字頭果部吸得犀利,所以我都仲未知買邊隻好

禁止訪問

國民生產總值:4638

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.