自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別人的POST

團體活動時, 影大合照時佢會話 "我唔影相架"

佢自稱得罪人多, 所以唔影相
我知唔關我事, 但我想知係咩心態呢

別墅

lingw. 發表於 17-12-22 12:20
我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

比較需要私隱的人,大把人都係咁
但有一種好討厭既就係自己咩都唔放,但就狂加人睇人地啲野,睇都唔緊要,仲要講要比人睇

珍珠宮

開心吸收勳章

我就係呢啲人,我又不ADD人地的FB,我從小唔鍾意影相,我覺得私隱好重要,覺得冇必要分享,也冇心去睇人地GE野

BBG1    發表於 17-12-23 12:51
waynewon    發表於 17-12-22 23:23

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆樓主

有咩心態?保障私隱每個人都要有,我都叫我個仔唔好放咁多相及資料係fb

wcpcelia    發表於 17-12-22 13:58

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

唔想任何三唔識七的人都睇到我個樣囉,
Whatsapp 若放自己的大頭相,只要有你個號碼 (甚至亂按個號碼) 就可以見到你個名同你個樣,又可以比訊息你,好多人都唔鍾意的,我有fd因此而唔用 whatsapp,只用wechat;
Facebook一樣,你的朋友分享了你的相片,佢的朋友的朋友就會睇到,一直傳開去,好多你唔識的人都會識左你

星仔媽媽    發表於 17-12-22 16:55

珍珠宮

回覆樓主

我係呢d人,我好鐘意影相,但勁憎放自己樣上網,我會要求人唔好放有我樣的,冇咩心態,總之就好唔鐘意

子爵府

回覆樓主:

點解一定要放相?
我唔鐘意影亦唔鐘意放相,有樣一定P到唔似自己或好蒙

珍珠宮

我whatsapp都係背影相咋, 唔想人睇到我個樣
我鍾意影相, 但FB都唔會同步放相囉, 都只會間中放少少

侯爵府

我識有少部份朋友, facebook / whatsapp 都唔會有佢地個樣的相, 大頭相都冇&不會出任何POST & 不會LIKE 別 ...

好正常、反而個d 一日出幾個post 講到自己幾幸福、老公幾鍚自己、仔女幾乖但轉頭打電話/係group 到投訴老公呢樣個樣甚至打傷左個女就真係吾知咩心態了
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

當你留意下現在大部份的記者都會在 facebook 揾料,你可能會明多些,有咩關於個人的新聞,D記者都會用當事人曾放在 facebook的相片或內容,大造文章‥‥大家其實要好好保障自己的私隱

公爵府

回覆樓主:

仇家多驚尋仇
有錢驚被挷架

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔鍾意就唔鍾意,唔會理/諗人地點解會咁

正如好多人都唔鍾意人地喺自己fb放相,我都一樣唔會理,鍾意咪like下

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

如果有相,咁就朋友、朋友的朋友,甚至三九唔識七嘅人睇晒,甚至留底,擔心佢哋攞張相去做D唔知乜,雖然唔係裸照,又唔係名人,但我喜歡有個人私隱囉。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

annlee 發表於 17-12-22 12:27
有咩心態?保障私隱每個人都要有,我都叫我個仔唔好放咁多相及資料係fb
...

寶石宮

2023年兔年勳章

花生忍者

男爵府

回覆樓主

我都係呢D人。點解我要將自己個樣post上網?識我嘅都知我咩樣,唔識我嘅又有乜必要知我咩樣?有時見到D朋友將其他人喺facebook嘅相放大,然後評頭品足,我不想被無關的人品評

我亦都唔鍾意like人,我覺得好無謂。有D人呢頭like人,轉頭又話人晒命,咁個like又有乜意思?又有D人狂like人,目的就係等自己出post有人like我唔鍾意自己/別人被那個like牽著鼻子走

pansy888hk    發表於 17-12-22 20:06

子爵府

annlee 發表於 17-12-22 12:27
...

態度正確

男爵府

我!係咁!的人來探我亞B影相post ,I will unlike lo!

男爵府

藍眼 發表於 17-12-22 12:27
我就係呢啲人,我又不ADD人地的FB,我從小唔鍾意影相,我覺得私隱好重要,覺得冇必要分享,也冇心去睇人地G ...
我同你一樣!大合照我會揸機, 真係要影就企後排, 同埋講明唔好TAG我

禁止訪問

回覆樓主

首頁
12345...8

尾頁

跳至