烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好似夾餅機的煎食物免油機

有無人知道好似夾餅機的煎食物免油機,那裡有得買?
我見我親戚喺百佳買,現在無得買了.三百幾呅左右.

子爵府

大廚勳章

Re: 好似夾餅機的煎食物免油機

(^oo^)(*oo*),

你所指係咪呢個呀, Please click here

如果係的話, 你可以打電話去問吓邊度做promote.

Jenny

複式洋房

Jenny, thank you.

So surprise someone can tell me about this. do you know how much is it?

Piann

子爵府

大廚勳章

(^oo^)(*oo*),

因為我之前係"永安" 買左一個, 至於價錢, 由2百幾至5百幾都有, 視乎大小而定.

Jenny

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

Jenny,

你覺唔覺得很方便,好好用?

Piann

大宅

Jenny

I want to know too if you find it useful and do you still keep using it? I thought about buying one as well but afraid only "3 mins heat level"...so pls comment from the angle of "user". Thanks a lot.

子爵府

大廚勳章

Piann and Chong,

其實點解我要買呢部機, 係因為朋友大力推薦, 佢話部機可以唔用油去煎野食, d食物冇甘油, 自然健康d, 我屋企d大人細路個個都鐘意食d煎炸野, 所以我就買左, 至於好唔好用或者有冇用, 我覺得係見人見智, 視乎你所需要, 好似我甘, 我想家人健康d, 所以就買左.

我多數用部機來煎魚(三文魚), 雞翼, 豬扒,牛扒等等, 當你見到煮食時d油係入面一滴滴漏出來, 真係好得人驚, 尢其係雞翼, 不過可能係冇油既關係, 所以d食物都幾乾, 我老公就唔係幾鐘意食, 但係我一於少理, 健康至要緊, 係咪??

用法好簡單, 將d食物放在機內至熟便ok, 清潔也很容易.

希望呢d資料可以幫到你們.

Jenny

公爵府

好媽媽勳章

del
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

複式洋房

Jenny,

Thank you for your comment. Actually, I really want to buy one which is very convenient and healthy.

Piann

大宅

好正架! 羊扒, 豬頸肉, 夾一夾, 7分鐘就又Lam又滑又無油.

別墅

you mean the one made in Korea, they have a promotion counter at Pricerite, about $300 and with one year guarantee.

複式洋房

Mark Chan,

I've already bought one promoted in Needs located in NewWorld Centre. It is made in China with one year guarantee. The price is HK$399. The smaller one is HK$299.

Where is Pricerite?

Piann

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我都想買呀, 不過吉之島賣400幾蚊.

Pricerite 個款好唔好用? thanks!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

複式洋房

mclam 寫道:

吉之島有得賣咩?咩牌子?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

(^oo^)(*oo*) 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

吉之島有得賣咩?咩牌子?[/quote]

唔係間間都有, 荃灣個間冇, 屯門有, 不過唔多, 得一、兩款, 唔記得個牌子名(好似唔係好出名既牌子), 都幾貴, 4百幾蚊.
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

先施瘋狂大減價, 有得賣!

大宅

hoho_mama 寫道:
先施瘋狂大減價, 有得賣!

我見永安都有得賣, 不過價錢$43x.
唔知先施賣$$$

別墅

i bought the one in pricerite-hung hum pricerite, $298 with one year guarantee, it is made in Korea, I think it is small size. I used it for frying chicken wings, and pork chop.
The taste is quite good and not so oily.

But if for steak, I think it would taste better if there was butter added.

洋房

我係吉之島買左一部,叫炙烤爐,我諗係你講果種....部機下面有個洞,烤雞時油就在洞流出去....

我要黎焗腰果同面包條...都幾好用,又可以煎牛扒,焗扇貝都唔錯...
習慣四處八掛,找好吃食譜

首頁

尾頁

跳至