跳至

首頁

尾頁

大宅

試左幾次都不成功,怎辦?system話要24小時後再試!

大宅

回覆樓主:

試用china/ hk sar / hk等等唔同country及citizenship嘅combination. 我都試左好多次先link哂成家嘅application, 因為幾個都用唔同嘅

大宅

babycupcake 發表於 18-1-18 22:36
試用china/ hk sar / hk等等唔同country及citizenship嘅combination. 我都試左好多次先link哂成家嘅applic ...

謝謝你!最慘撞左5次後又要等24小時先可再試!

大宅

我在網上找到呢個方法link到,不過出生地佢一定要我入,我就打Hong Kong, 有關出生地,要睇返你填表時打咩,因為Hong Kong或者Hong Kong SAR都有,一定要入返自已填的寫法。

另外,我register多過一個account去link, 咁就可以一日多過5次機會。

大宅

appleng 發表於 18-1-19 12:14
我在網上找到呢個方法link到,不過出生地佢一定要我入,我就打Hong Kong, 有關出生地,要睇返你填表時打咩 ...

No. Of family member, 係咪計 Applicant & spouse, 我另外兩個小朋友計吾計?他們其實已跟我一早已是citizen. 甘我可能要試「4」。我都create左三個戶口去試!

等我再用你的方法試下先,謝謝!

大宅

lebelok 發表於 18-1-19 14:58
No. Of family member, 係咪計 Applicant & spouse, 我另外兩個小朋友計吾計?他們其實已跟我一早已是citi ...

如果小朋友已經係citizen 就唔駛計,你情況都應該係填2,不過試下冇壞,佢個系統好古怪,好多link到嘅人都用唔同方法入到。

大宅

appleng 發表於 18-1-19 19:47
如果小朋友已經係citizen 就唔駛計,你情況都應該係填2,不過試下冇壞,佢個系統好古怪,好多link到嘅人都 ...

我終於成功 linked 我先生個UCI No.喇(他是Applicant) 謝謝你!

另外想問,我和先生各自都收到一個UCI number, 我係sponsor, 須要link 嗎?

大宅

lebelok 發表於 18-1-19 20:02
我終於成功 linked 我先生個UCI No.喇(他是Applicant) 謝謝你!

另外想問,我和先生各自都收到一個UCI nu ...

太好喇,你link到先生就可以喇。
如果你想睇下你呢邊嘅進度,可以去online service 入少少資料就得:https://services3.cic.gc.ca/ecas/security.do?lang=en

你係幾時入紙?我11月21日form到加拿大(我inland申請,人已在加拿大),1月9日收到email可以link account同埋交schedule A 和良民證,個節奏好似比上年慢。

大宅

appleng 發表於 18-1-19 20:15
太好喇,你link到先生就可以喇。
如果你想睇下你呢邊嘅進度,可以去online service 入少少資料就得:https: ...

我在香港申請,成兩個月先收到現在的confirmation話17/11收到我的申請。

我應該今年暑假才返溫哥華,現在睇黎先生要遲一點才可跟我過去!

大宅

lebelok 發表於 18-1-19 20:29
我在香港申請,成兩個月先收到現在的confirmation話17/11收到我的申請。

我應該今年暑假才返溫哥華,現在 ...
如果到時都有land紙,其實都可以用visitor身分入加拿大先。

大宅

appleng 發表於 18-1-20 04:32
如果到時都有land紙,其實都可以用visitor身分入加拿大先。

若用Visitor 身份入境,是否收到land紙後出一出美國,然後用land紙入就可以。

大宅

lebelok 發表於 18-1-20 10:31
若用Visitor 身份入境,是否收到land紙後出一出美國,然後用land紙入就可以。
...

呢層我聽人講係咁做,但實際係點就唔知,理論上係可以。

首頁

尾頁

跳至