懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

牙痛左幾日,日日用鹽水浪口都唔得,痛到頭痛,有咩方法可以止痛呀?

大宅

回覆 lovebobo 的帖子

含白酒.但無吞.只係含住在個口.
買個白菜煲湯.要好白果只白菜.

珍珠宮

回覆樓主

痛到咁犀利,不如睇下牙醫?

男爵府

回覆樓主

我前排都牙痛 我用買蒸餾水 含住係口 舒緩好多 依家幾多個月 你可以去問牙醫意見啊 佢覺覺可以先會幫你整架 放心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

33154 發表於 18-1-19 18:28
我前排都牙痛 我用買蒸餾水 含住係口 舒緩好多 依家幾多個月 你可以去問牙醫意見啊 佢覺覺可以先會幫你整架 ...

六個月啦

子爵府

回覆樓主

我都係,最慘係有兩粒蛀牙!

翡翠宮

mocha20150323 發表於 18-1-19 19:17

你日日痛?痛左幾耐?

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

如果好痛都係睇下牙醫有無方法啦

別墅

mocha20150323 發表於 18-1-19 19:17

我都有蛀牙,我都去睇牙醫,醫生會睇下你個情況先再同你整,我有左都去補左二次牙(emoji)(emoji)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得牙痛真係好攞命

子爵府

lovebobo 發表於 18-1-19 20:56
你日日痛?痛左幾耐?

有排日日痛,呢排好d都牙軟咬唔到硬野

子爵府

candycandy416 發表於 18-1-19 21:51
我都有蛀牙,我都去睇牙醫,醫生會睇下你個情況先再同你整,我有左都去補左二次牙(emoji)(emoji)
...

我有隻杜牙根黎又蛀,之前已經有呢種情況,果時就要mok牙,我估今次都係,無麻醉真係唔敢整,所以等生埋果一排先。

別墅

mocha20150323 發表於 18-1-19 22:22
我有隻杜牙根黎又蛀,之前已經有呢種情況,果時就要mok牙,我估今次都係,無麻醉真係唔敢整,所以等生埋果 ...

佢醫生都叫我杜牙斤,但睇我定吾定到生之後,佢同我清左再補左先,如果真係好痛佢開左D止痛藥比我食☺️☺️

複式洋房

lovebobo 發表於 18-1-19 10:30
牙痛左幾日,日日用鹽水浪口都唔得,痛到頭痛,有咩方法可以止痛呀?

我有左幾個月時突然牙痛,去私家話智慧齒蛀左。十年都無事突然痛到要食止痛藥先瞓到。唔肯幫我照x光,怕有風險喎。轉介左我去qe睇牙醫。排期今年9月去脫牙。好彩痛幾日後無痛了。。現在b都生埋都無痛過。可能係荷爾蒙影響啦

翡翠宮

beecheng 發表於 18-1-19 23:33
我有左幾個月時突然牙痛,去私家話智慧齒蛀左。十年都無事突然痛到要食止痛藥先瞓到。唔肯幫我照x光,怕有風 ...

食左止痛藥,幾日後就唔痛?

大宅

htkmxs 發表於 18-1-19 12:20
回覆 lovebobo 的帖子

含白酒.但無吞.只係含住在個口.

脷底微細血管一樣會吸收酒精,去到胎兒係唔識分解酒精,對BB個腦會好大影響

男爵府

beecheng 發表於 18-1-19 23:33
我有左幾個月時突然牙痛,去私家話智慧齒蛀左。十年都無事突然痛到要食止痛藥先瞓到。唔肯幫我照x光,怕有風 ...

我都覺受荷爾蒙影響 有bb特別多平時無發生過既野出野我有一排直頭隻牙想甩出黎咁 過左一星期左右佢又會實番 無鬆 好恐怖 果時仲諗住去剥牙(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

lovebobo 發表於 18-1-20 00:10
食左止痛藥,幾日後就唔痛?

係呀。食左幾日止痛藥同埋唔用牙痛嗰邊食野,真係咩事都無了。嗰陣仲擔心到喊,忍到生有排喎。因為真係痛到瞓唔到。荷爾蒙影響我出puppp.呢個仲難捱。。唔好提了。

大宅

candycandy416 發表於 18-1-19 21:51
...

可以講我知邊間牙醫嗎?

別墅

Mikooochng 發表於 18-4-30 18:13
可以講我知邊間牙醫嗎?

我去仁際牙科,係土瓜灣個邊

首頁

尾頁

跳至