意見反饋
義工
跳至
[2009年] 生完BB,幾時會洗頭?

複式洋房

國民生產總值:109

你地會幾時洗頭呢?真係要等1個月?咁咪好臭囉!

王國熱話
4港人菲律賓藏毒罪成 被判終身監禁
國泰洩940萬客私隱
想問綠表抽中頭三組買居屋,求救
新智能身份證,中年壯年先換領,忌濃妝...

禁止訪問

國民生產總值:9237

睛靈勳章

大宅

國民生產總值:2347

上胎我十幾日先洗頭,但跟住都係會頭痛喎,唔通吹頭吹得唔夠快,所以凍親?

民房

國民生產總值:43

原帖由 yotal 於 09-3-6 15:06 發表
上胎我十幾日先洗頭,但跟住都係會頭痛喎,唔通吹頭吹得唔夠快,所以凍親?

吓,我都諗住過咗十二朝就洗?都會頭痛 ?

洋房

國民生產總值:90

用薑水洗就得, 唔使等咁耐, 記得即刻吹乾頭髮就真

大宅

國民生產總值:1643

好媽媽勳章

我今胎生完第8日先洗頭,真係頂唔順啦先洗,
洗頭沖涼分開來,叫老公幫我洗頭,再用薑水沖一次,即立吹乾, 再唔係飲定驅風茶~!

禁止訪問

國民生產總值:4584

禁止訪問

國民生產總值:24331

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

國民生產總值:8372

hashtag影視迷勳章

我11號生左..今日(第8日)都未洗頭呀~
因為bb唔係跟我出院,不過佢星期日出院既,我就會即刻去洗頭..(到時12朝)

大宅

國民生產總值:2167

我出院後立刻沖涼, 過左7日就洗頭, 冇用薑水, 而家過左十幾日, 都冇mug問題

禁止發言

國民生產總值:1377

禁止發言

國民生產總值:1377

洋房

國民生產總值:90

我16號生左,日日都洗頭,最緊要即刻吹乾

大宅

國民生產總值:2049

我2/3/09生, 今天先可以出街洗頭,
因我家的長老唔準我洗頭... i 成廿幾日先可以洗,
真慘.....

複式洋房

國民生產總值:232

我16日生,在20號洗了一次,直到宜家都未洗,唔敢洗咁密

大宅

國民生產總值:1772

BK Milk勳章

我都洗左頭,洗完好似有d暈暈地..唔知係咪入左風了~~

大宅

國民生產總值:3872

我剛出院,好想洗頭,因上胎出院即刻洗,凍親,所以今胎唔敢,等加埋共1week後就洗。

子爵府

國民生產總值:13748

我第1胎好似7日後洗,,第2胎我就3日後洗,,今胎我6日後洗,,用薑水洗,洗完即吹乾個頭..而家我生完15日,但都唔會日日洗,,係出街果日先會洗

伯爵府

國民生產總值:16565

春季勳章 好媽媽勳章

我生完7日後洗左一次, 3日後又洗, 3日又洗, 我用薑皮加中藥煲水沖, 藥房阿姐話好過只用薑皮, 但就好大陣中藥味, 而且沖完個身仲"慶合合"架!
等左兩個星期, 我就開始日日用花灑沖涼lu

大宅

國民生產總值:2347

今胎我等左十幾日洗頭,洗完用薑水沖,又ok喎,今次冇頭痛啦,所以真係要用薑水。
第二個星期懶叻,走去用花洒沖涼,跟住用薑水沖身,就凍親啦,睇黎要開埋暖氣先得。

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.