嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

We use 頂級柔適, never use 親膚柔適, I only know that 親膚柔適 does not have 尿濕顯示 while 頂級柔適 has.

子爵府

醒目開學勳章

我昨天買了親膚柔適L碼好用呀同埋改良咗無咁厚和比起頂級柔適 較軟只不過無尿濕顯示係藥房買$83/50片,可以試吓嘅

大宅

頂級係韓國做, 親膚係台灣做...我見個PACKING係咁寫...

頂級窄D,細D,親膚闊D,大條D...同樣都係細碼.

頂級有尿濕指示,親膚唔見有

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都奇怪 ..... 同一個價錢 , $ 173.80 2 PACK m 碼 -

頂級係 50條 X 2 包, 親膚係 60條 X 2 包 ..... 原來
一隻係 korea , 一隻係 taiwan !!

原帖由 sunggie 於 09-3-7 11:49 發表
頂級係韓國做, 親膚係台灣做...我見個PACKING係咁寫...

頂級窄D,細D,親膚闊D,大條D...同樣都係細碼.

頂級有尿濕指示,親膚唔見有

大宅

親膚: 台灣製, 無尿濕顯示, 軟身d, 貴d (eg m碼: $83/50片 = @$1.66)

頂級: 韓國製, 有尿濕顯示, 吸濕能力強d, 平d (m碼: $109.5 / 72片 = @$1.52)

子爵府

醒目開學勳章

親膚柔適係韓國做的個袋寫應該係新版,舊版可能係台灣做

大宅

2024年龍年勳章

1) Ultra comfort 頂級柔適 & 2) 親膚柔適 (new package- blue/red), 請用過的媽咪給多d意見。
我想幫囝囝轉用huggies "L" size. 現在用緊pampers "M" size, 脾位不夠。我囝囝8kg.

原帖由 whl 於 09-3-8 00:27 發表
親膚柔適係韓國做的個袋寫應該係新版,舊版可能係台灣做

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

Huggies太硬喇, 又細條, 我比仔仔用GOO.N真係soft好多, 脾脾都冇紅tim喇!

禁止訪問

複式洋房

我一向都比huggies頂級柔適囝囝用,
我覺得幾好,係硬少少,但佢著得都舒服,
如果pampers同huggies比較,我就鍾huggies,
huggies比pampers大d,價錢仲平d,
我囝囝而家10.8kg都係用L碼,
我反而唔鍾意軟身片,
著左之後好似成泡野甘~
不過如果你鍾意較軟身,可以揀親膚柔適,
呢隻就軟身d同大d~

首頁

尾頁

跳至