自由講場

跳至
.  

首頁

尾頁

大宅

***已連同其他床位家屬報警~ 起碼要醫院搞清楚咩事***

多謝咁多位意見!

~ 有錢既我都想轉私家, 但係咪冇錢既老人家就要比人蝦呢?
~針唔吉到你屋企既老人家, 你唔知痛!! 而家就係有晒傷痕, 佢自已又講得出人地點整佢, 隔離床既人都見到, 個種擔心同心痛,,但扁扁就係投訴無門

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

自己24小時睇住

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

醫院有專門負責投訴的部門,你可以查下。如有受傷也可以報警處理

大宅

回覆 0q.cathy 的帖子

政府醫院,,,探病時間先入得

水晶宮

gnim 發表於 18-1-30 10:09
同醫生講,,佢地個個都話冇人見到,,冇證據,, 又未出得院,,可以點做??!!

但點解會受傷? 醫護人員有乜解釋?
天空之城, 快樂之地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

自己影低受咗傷嘅地方,自己mark低做紀錄先。可能要寫信、send email
有需要就搵報章雜誌
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

畀面勳章

同醫生講,,佢地個個都話冇人見到,,冇證據,, 又未出得院,,可以點做??!!

咩事入院?傷邊度?留下一句就叫人無限想像醫管局有投訴電話,醫院有警崗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有駐醫院的警察,同佢 report。

我妹N年前敏感到隻眼朣晒,朣到隻眼得返一條線。 夜晚去睇急症,個警察即刻行埋嚟問係咪被摳打。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

老人家幾大?有乜病?講唔講到點俾人蝦?點樣傷法?
想大家幫手,可否講得清楚一些?

珍珠宮

回覆樓主:

老人家講俾人蝦定點?

我婆早前跌親入過東區,d 醫生姑娘都好好,阿姐就睇彩數,但最多都係口 up up 嘅大嬸,你話郁手佢又唔會。好多老人家唔聽話就真,包括我婆,醫生話唔准落床佢係要落,真係幾邊人一齊威逼利誘佢先會合作下,轉個頭望少眼就想烏低身開櫃仔攞嘢 。有無可能係你屋企人跌到而唔係俾人整到?

大宅

回覆 zitzai 的帖子

佢自已都起唔到身,, 唔會碌到落床架, 同埋間唔中, 面都會有一兩撻瘀左

象牙宮

輕微中風入左瑪嘉烈, 佢自已起唔到 ...

全隻手臂同半邊面腫晒,

我老媽中風那年.... 家中工人幫手自理的, 取水, 蓋被, 換片片, 洗手, 抹臉中, 按摩 N次....。
醫院人手不足, 靠他們, 難。而且工作趴是粗暴的。
長者不合作。姐姐會弄痛都有可能的。

心臟、肝臟、腎臟、內分泌系統疾病, 產生腫在全身表現出來。多D和醫生勾通。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

寶石宮

2023年兔年勳章

gnim 發表於 18-1-30 10:19

可入1個陪人 護士唔俾?

水晶宮

畀面勳章

輕微中風入左瑪嘉烈, 佢自已起唔到 ...

換尿片都會撞到頭不過老人家皮膚脆弱,好易瘀就係真既

子爵府

回覆樓主:

有瘀唔一定係撞親或被打,我都贊成你投訴,攪清楚件事。

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

老家講得出點解半身瘀晒嗎?
會否佢自己想起身但起得一邊失平衡跌咗?我伯父以前中風,但都未試過碌落床。。。究竟咩原因呢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sinohk33 發表於 18-1-30 12:35
有瘀唔一定係撞親或被打,我都贊成你投訴,攪清楚件事。

用戶要求終止服務

回覆樓主

題外話,千萬不要幫隔離床湛水,
真人真事,有個外傭好心幫隔離床婆婆倒杯水飲,之後一濁親心臓都停埋,即時急救,之後第二日去見張床都吉左

所以我次次探病,只看自己病人,別人有需要我只會叫護士幫手

用戶要求終止服務

回覆樓主

我會直接打去醫管局搵人問清楚,記住唔係投訴

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

gnim 發表於 18-1-30 10:19

咁既情況,我賴死唔走
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至