意見反饋
義工

自由講場 今日: 1945|主題: 1009871

跳至
有冇媽咪去過深圳書城呀~~~

侯爵府

國民生產總值:20963

醒目開學勳章

伯爵府

國民生產總值:16663

大廚勳章 醒目開學勳章

新開嗰間我去過...咩事呀?

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 jui 於 09-3-8 19:22 發表
新開嗰間我去過...咩事呀?
可能遲d去~~~所以問下人咋嘛~~~

伯爵府

國民生產總值:17089

過關後直行過去地鐵站,坐 2蚊地鐵係科學館站 (唔知有冇記錯車站名) 落車, 就有出口指示, 好方便.

水晶宮

國民生產總值:62361

好媽媽勳章 畀面勳章

唔係少年宮站咩?

男爵府

國民生產總值:5681

原帖由 88328mama 於 09-3-8 12:39 PM 發表
過關後直行過去地鐵站,坐 2蚊地鐵係科學館站 (唔知有冇記錯車站名) 落車, 就有出口指示, 好方便.

請問有冇繁體字 + 英文書賣?

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 88328mama 於 09-3-8 20:39 發表
thx~~~

超級版主

國民生產總值:134514

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

深圳有4間書城!!!

少年宮果間好大, 小朋友書好多, 佢成個商場咁,隔離少年宮可以免費入去玩
大劇院果間最耐, 舊D行得冇咁舒服, 不過書都OK
科學館果間新又大, 大人書多,
南山果間同科學館果間差唔多, 但地鐵唔到.

原帖由 小傻b 於 09-3-8 17:51 發表
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 wong2323 於 09-3-8 20:50 發表
深圳有4間書城!!!

少年宮果間好大, 小朋友書好多, 佢成個商場咁,隔離少年宮可以免費入去玩

...
thx~~~睇下去邊間先~~~

超級版主

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我覺得如果同小朋友去,最好去少年宮果間,深圳過關後行過去地鐵搭去少年宮(好似$5),一出就係,仲可以去隔離的少年宮玩(好似香港的科學館,免費入場)
少年宮書城地下仲有好多間食店,真係可以消磨成日!
記得自備購物袋
原帖由 小傻b 於 09-3-8 20:58 發表
thx~~~睇下去邊間先~~~
唵嘛呢叭咪吽      

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 wong2323 於 09-3-8 21:05 發表
我覺得如果同小朋友去,最好去少年宮果間,深圳過關後行過去地鐵搭去少年宮(好似$5),一出就係,仲可以去隔離的少年宮玩(好似香港的科學館,免費入場)
少年宮書城地下仲有好多間食店,真係可以消磨成日!
記得自備購物袋:fu ...
咁仲有冇咩玩架~~~

水晶宮

國民生產總值:62361

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wong2323 於 09-3-8 20:50 發表
深圳有4間書城!!!

...
原來有咁多選擇

禁止訪問

國民生產總值:5386

超級版主

http://www.szcp.com/zhanguan/content.aspx?nid=1747

深圳市少年宮科技展館(能源天地、科普王國、美麗家園、生命探索、資訊世界、海底世界、走向太空)開放時間:

星期二至星期五:上午 9:30—12:00 下午 14:00—17:00

星期六、星期日:9:30—17:00

星期一全天閉館
(仲有4D影院)

原帖由 小傻b 於 09-3-8 21:17 發表
咁仲有冇咩玩架~~~
唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

國民生產總值:17089

原帖由 Vca 於 09-3-8 20:44 發表

請問有冇繁體字 + 英文書賣?

繁體字書好似未見過, 英文書有得賣, vca 你家在英國, 你想托人幫你買 定係有空北上去賣呢.

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 wong2323 於 09-3-8 21:29 發表
http://www.szcp.com/zhanguan/content.aspx?nid=1747

深圳市少年宮科技展館(能源天地、科普王國、美麗家園、生命探索、資訊世界、海底世界、走向太空)開放時間:

星期二至星期五:上午 9:30—12:00 下午 14:00—17:00
...
咁d書係唔係全部簡體字黎架~~~

超級版主

簡體字或英文
簡體字都唔緊要啦,我個仔小3已經識睇,睇睇下就實識ga!

原帖由 小傻b 於 09-3-8 21:32 發表
咁d書係唔係全部簡體字黎架~~~
唵嘛呢叭咪吽      

子爵府

國民生產總值:10568

2018勳章

嘩,你好掂呀,四間你都去過呀?
深圳有4間書城!!!

...
有花堪折直須折,莫待無花空折枝. 11-4-2 01:39 回覆|刪除

超級版主

只係未去過南山果間!

原帖由 nnd 於 09-3-8 21:41 發表
嘩,你好掂呀,四間你都去過呀?
唵嘛呢叭咪吽      

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 wong2323 於 09-3-8 21:36 發表
簡體字或英文
簡體字都唔緊要啦,我個仔小3已經識睇,睇睇下就實識ga!
哦~~~唔該晒~~~

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.