意見反饋
義工
[2007年] 我2個囡咳咗個幾月都唔好,唔知點好!!!

男爵府

國民生產總值:8378

醒目開學勳章 畀面勳章

我2個囡都咳咗個幾月,
睇咗好多次醫生都唔好,
又買川貝,龍利葉,羅漢果煲湯比佢哋飲唔好,
去余x生買猴棗化痰散又唔好,
都唔知仲有咩辦法可以止咳???

王國熱話
Ergobaby 360 透氣版揹帶 要加infant inserts 嗎?
求小朋友益生菌推介!
有d咩媽媽用品或bb用品係值得淘寶?
學習褲好似冇片吸得咁好…?

複式洋房

國民生產總值:305

有冇試過化橘紅?我在大陸買的不知道香港的中藥房有冇.對大人,小朋友都有用嘎.不過就好苦.

大宅

國民生產總值:3295

食猴棗散啦﹗好有效嫁﹗

大宅

國民生產總值:3997

好媽媽勳章

我個女早排都咳左兩個月, 呢排先至好番! 你可以試下以下方法:

1) 著企領既底衫仔, 因為凍親喉嚨會好易咳
2) 所有生冷野一定要戒, 生果唔可以食, 蔬菜盡可能只食菜或者節瓜 (我個女食足兩個月菜心+豬肉粥或者節瓜+豬肉粥 ), 甜野熱氣食物統統唔可以食.
3) 唔好俾佢掂到"地氣", 即係响屋企要著socks, 嚴禁"爬"地!!
4) 如果係夜晚咳多, 即係寒咳, 西醫叫氣管敏感, 咁就要留意氣溫變化同埋房內有無毛公仔, 毛氈之類既野. 另外塵"滿"都係致敏源黎ga, 床單, 被套, 床圍等等既物件要用高溫洗滌兼用iron熨乾, 要密啲換.

祝佢地早日好番啦!!

男爵府

國民生產總值:8085

你試下去買原粒猴早"抺"少少珍珠"抺"..大概$150一次,但真的好有效,這是南X行個相熟呀姐教我的.我個仔食左2,3次,就好返...我現在都有多2次來看門口。

別墅

國民生產總值:606

食猴早未呀!我個囡如果食西葯都唔得, 我就會買一支比佢食,食完就會冇事, 因為佢可能因為啲痰CAKE住在喉嚨,所以引發佢CUT, 我估你請咗啲痰就會冇事,我就在余X生買, $150一支,我覺得好過睇西醫

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.