意見反饋
義工

自由講場 今日: 4362|主題: 1009267

容易變肥的不良飲食習慣

子爵府

國民生產總值:10972

1.平時飲食無規律,經常暴飲暴食;不按時吃飯,或者不吃早餐,而晚上大吃一頓補回來。

2.有挑食的習慣,喜歡的就拚命多吃,不喜歡的就少吃或根本不吃。

3.吃飯速度比較快,經常在不知不覺中吃下很多食物。

4.喜歡吃肉食、油炸食品、甜食等,而且很少吃蔬菜和生果。

5.經常不停的吃零食。

6.經常在睡覺前吃東西。

7.一天下來很累,吃完晚飯就去睡覺了,很少做其它的運動。

8.常將口渴誤以為是飢餓,於是將一大堆食物倒進肚裏。

9.平時口味較重,喜食鹹食或辛辣食物。

公爵府

國民生產總值:25215

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我中左大部份~~

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

呢d習慣, 以前嚴重d
但近年真係改變左....或者睇得太多呢d資料, 又或者人大左, 開始對"食慾"唔係咁追求...

禁止訪問

國民生產總值:3246

子爵府

國民生產總值:10670

環保接龍勳章

原帖由 nsxbobo 於 09-3-10 02:32 發表
我中左大部份~~

我都係呀

伯爵府

國民生產總值:15618

我好努力地改,都有些成效.......
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

國民生產總值:15618

我都好鍾意笑著活下去的女主角!

原帖由 nsxbobo 於 09-3-10 02:32 發表
我中左大部份~~
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

國民生產總值:38365

中晒!

大宅

國民生產總值:4246

畀面勳章

我冇以上既習慣,但係肥到......

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.