論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係newborn 媽,擔心姐姐抱女頭髮會拮到阿囡,
佢係菲過黎前自已主動剪左到耳仔長度,宜家到膊會紮起,
我諗住給姐姐100蚊加半日假剪頭髮做誘因,會否太專制?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔會, 因佢地根本想你比錢佢剪。 佢地可以忍到頭髮長到落地。 飄吓飄吓似隻鬼。
Oh, 因以前3個工人都大安指意我比錢佢剪。

子爵府

lily-of-valley 發表於 18-2-22 23:33
唔會, 因佢地根本想你比錢佢剪。 佢地可以忍到頭髮長到落地。 飄吓飄吓似隻鬼。
Oh, 因以前3個工人都大安 ...
比錢肯翦就好喇!
個個都唔肯翦,但我要佢哋紥起,盤住

上個偷介指海外印,初到時髮到耳仔,3個月後,叫佢翦,翦咗俾返錢佢,再3個月,叫翦,唔肯,佢話老公叫佢唔好翦喎!

咁我問返佢,“你老公有冇叫你唔好做工人呀?“

男爵府

細姐姐 發表於 18-2-23 00:24
比錢肯翦就好喇!
之後姐姐什麼反應?

你問得好呀!

子爵府

1010k 發表於 18-2-23 01:03
之後姐姐什麼反應?

你問得好呀!

佢話”太太想我同老公break!"

我話 "你都白癡架!"

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

細姐姐 發表於 18-2-23 00:24
比錢肯翦就好喇!

因媽媽去整頭髮, 我叫佢拖媽媽, 佢初時唔肯剪, 但有人比錢, 因佢話The hairdresser is very handsome.

3個都生滋貓入眼。 因3個都咁醜, 無男人肯。

象牙宮

2014 件肥廢人, 佢張相D頭髮到條頸, 來到長到落pet pet, 鬆開晒好似隻鬆獅狗。 郁都比D豬油痴住, 慢吞吞, 仲右手勾起頭髮去右耳, 左手勾左耳, 又到右手勾, 又到左手勾。 D頭髮勁甩, 甩到雪柜 我床, 厨房, 食物。 吸完地, 又成地頭髮, 好恐怖。 又唔見佢光頭。
叫佢札起, 喊。 卒之話hairdresser handsome,肯剪。5個月炒了。
佢D衰法, 電話簿寫唔晒。

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-2-23 01:48
因媽媽去整頭髮, 我叫佢拖媽媽, 佢初時唔肯剪, 但有人比錢, 因佢話The hairdresser is very handsome. ...

原來要出靚仔呢招

我也要求姐姐剪頭髮.
就前幾日去了剪頭髮.

連髮型師都叫佢要梳頭.
我翻譯比姐姐聽.
姐姐話自己一直冇梳頭習慣.
怕一梳就甩頭髪

我都唔明點解會有咁嘅人

男爵府

我工人死都唔肯剪

象牙宮

ff88 發表於 18-2-23 07:17
我工人死都唔肯剪

有D回教男人唔剪頭髮唔剃鬚, 呢, 阿富汗個D? 唔知你工人係咪個派?

象牙宮

1010k 發表於 18-2-23 06:43
原來要出靚仔呢招

我也要求姐姐剪頭髮.

唔梳頭? 咁有無洗頭架? 如唔洗頭, 咁污糟。 我以前炒咗件6日仙, 因唔沖涼唔洗頭唔換底衫褲。 恐佈到妹妹痕。 係度抓妹妹。

首頁

尾頁

跳至