跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

荃灣區 - 邊度學畫畫好

複式洋房

香港創美書畫院 , 荃灣西樓角街 218 號豪輝中心一座 102 室 (荃豐直入至尾) tel: 3118 2522

別墅

我都想知創美係咪好呀,有D朋友話好,但有D又話佢教得好悶????有冇人返過呀???比D意見呀???

大宅

我個囝學了2年係創美, 畫得幾好,可能因為有功課做, 而且佢現在係中國美術學院唯一在香港做考試試場, 嗰張cert國際承認, 所以我都會比我個囝繼續讀

大宅

我囝囝上了一年, 我覺得唔錯, 真是教到小朋友繪畫和用色的技巧. 不過囝囝就話每次上90分鐘真係有些悶, 當時佢只有四歲, 我就無逼佢繼續學啦.
原帖由 joecrystal 於 09-3-20 11:30 發表
我都想知創美係咪好呀,有D朋友話好,但有D又話佢教得好悶????有冇人返過呀???比D意見呀???

複式洋房

邊間學畫好?真有d見仁見智,荃灣有好多間0既,一頭一尾有appletree, 創美,中間有南豐中心,入面有好多間,有魏術館,全美,藝術文化,卓螢等,我小朋友就係南豐學畫,重有愉景0個邊,有創意學堂,真係花多眼亂,我認為要睇小朋友適合邊間,至於美術考試,我大睇倒唔止中國美術學院,另外仲有全國美術考試同中國人民大學0既考試,而家連美術都有考試,唉,第二時就乜都要考試囉。

大宅

係呀!!!唔考試又怕自己小朋友唔夠競爭力, 我哋做家長真係又要出$, 又要出力去教小朋友, 大家努力呀!!!

民房

小心d ar, 剛剛見到!!

(荃灣南豐-藝術風誇大,失實!)

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2123423&extra=page%3D1

大宅

我小朋友響愉景創意學堂學畫, 佢地係走卡通/設計路綫, 不是純美術那種, 因我小朋友讀幼稚園, 呢個階段我覺得幾啱佢, 起碼功課簿要畫公仔佢handle到
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

複式洋房

阿女3歲半我應該選邊間好呢...佢都仲係細b...想搵價錢ok又令佢有興趣就好la

首頁

尾頁

跳至