婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

頂唔順每日小朋友夜訓既日子,唔係要怪邊個,但點解可以忍受到一個小朋友晚晚2,3點先訓,日日12,1點先起身既日子

事源。

自己湊既日子,最遲10點已經訓左,8點前會起身,自9月開始,我轉全職,奶奶開始幫我湊,點知。。。

對住您,我除左血壓升,就係失眠,我岀聲,老亾又話我多事,我話想自己湊返,但佢話唔會俾家用我,好想返娘家

男爵府

emissybb 發表於 18-2-28 02:10
頂唔順每日小朋友夜訓既日子,唔係要怪邊個,但點解可以忍受到一個小朋友晚晚2,3點先訓,日日12,1點先起身 ...

你老公唔比家用你?咁佢有無比99?

大宅

回覆樓主

有呀,點可以唔俾?

珍珠宮

好明顯你老公唔想你做ftm, 你大约都知你老公人工幾多.
有時真系去賺錢好過做ftm, 你有冇能力請工人?

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友幾大?你一定要轉全職嗎?
日日都咁夜訓,好影響生長架!一定要正視!同老公傾下啦~

大宅

anna59 發表於 18-2-28 08:31
好明顯你老公唔想你做ftm, 你大约都知你老公人工幾多.
有時真系去賺錢好過做ftm, 你有冇能力請工人? ...

講事實真係請工人又係一個問題,無位訓,我一家三口加99,叔仔,已經無乜位剩,佢地又中意買野,完全唔會有位俾個工人,老公又覺得請工人即係99做唔掂要搵人幫,好落佢面,我得萬令一個月,車費無左1000,如果請左工人,買餸錢都要加,即99既零用又加,我諗儲唔到錢

大宅

做個靚太 發表於 18-2-28 08:59
小朋友幾大?你一定要轉全職嗎?
日日都咁夜訓,好影響生長架!一定要正視!同老公傾下啦~
...

已經口頭書面msg講過,用左好多方法令佢地正視,但我老公一句話體諒,老人家湊小朋友好辛苦,又唔後生,朝早想訓多陣,我可以點?
反而我叔仔有時嘈住佢訓,會鬧我仔,叫佢訓,但都係講2句就算,每晚得4,5個鐘訓,公司又多野做,真係試過頂唔順食食下飯,走返公司訓教

子爵府

回覆樓主:

你c6當初點氹你出返嚟做嘢?

男爵府

畀面勳章

夜晚唔係你湊返?你地一齊住喎!

珍珠宮

回覆 emissybb 的帖子

萬令蚊, 請人湊無錢淨, 我覺得除左99或自己亞媽, 都好難搵人湊

複式洋房

我 99 上左天堂好耐,我D朋友話無 99 都係好事,唔使煩,佢話 99 日日追魂CALL,問佢同佢個孫女去邊? 又成日Check佢 FB,佢話佢阿媽都無日日搵佢,佢就黎人都Din

大宅

點解夜晚唔係自己湊?

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

你地住99屋企?
其實放工你自己湊返咪得,小朋友跟自己訓。

大宅

馬爾太 發表於 18-2-28 10:07
你c6當初點氹你出返嚟做嘢?

話我99湊得掂,趁有人湊,無謂多左個人岀黎,搵下錢好過。。。大概係咁

子爵府

emissybb 發表於 18-2-28 18:55
話我99湊得掂,趁有人湊,無謂多左個人岀黎,搵下錢好過。。。大概係咁
...

咁依家事實證明佢老母係湊唔掂啦!

大宅

aptcan 發表於 18-2-28 11:44
夜晚唔係你湊返?你地一齊住喎!

係我湊又點,一家之主,邊到我話事,我淨係話個小朋友好夜訓,佢問返我咁可以點,我提岀話5點後唔好訓,同早啲起身(佢宜家係下午12,1點起身,5,6點先訓晏覺,訓到8令) 每日我放工返到屋企都見佢仲訓緊教,已經持續左半年,都無改善,仲要愈來愈夜訓,真係好氣餒

子爵府

emissybb 發表於 18-2-28 19:03
係我湊又點,一家之主,邊到我話事,我淨係話個小朋友好夜訓,佢問返我咁可以點,我提岀話5點後唔好訓,同 ...

一返到去整醒呀仔,由佢喊!喊到嘔仲好!試多幾日你99都係唔跟嘅你真係可以同隻佬離婚啦!

子爵府

回覆樓主:

隻佬問你點解要整醒呀仔,你發晒癲咁話:佢係我個仔,我要佢幾時醒就幾時醒,幾時瞓就幾時瞓!唔到你出聲!你要理嘅今晚你唔好返工湊佢!

大宅

anna59 發表於 18-2-28 13:05
回覆 emissybb 的帖子

萬令蚊, 請人湊無錢淨, 我覺得除左99或自己亞媽, 都好難搵人湊 ...

總之就後悔俾佢湊,唯有遲啲等我媽搞掂好自己野,睇下湊唔湊到,但來日方長

大宅

emissybb 發表於 18-2-28 02:10
頂唔順每日小朋友夜訓既日子,唔係要怪邊個,但點解可以忍受到一個小朋友晚晚2,3點先訓,日日12,1點先起身 ...

小朋友遲些返學,無可能1,2點睡,同你老公傾吓

首頁

尾頁

跳至