影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人都追緊?集集都好緊張
好好睇~~

伯爵府

回覆樓主:

我覺得好悶,推進好慢。一個想帶住個女仔去冰島嘅女人居然無諗過護照呢個問題

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

soscho 發表於 18-3-6 09:19
我覺得好悶,推進好慢。一個想帶住個女仔去冰島嘅女人居然無諗過護照呢個問題
...
劇情好多唔合理, 但我又覺得OK可睇

伯爵府

htts 發表於 18-3-6 10:08
劇情好多唔合理, 但我又覺得OK可睇
咪係, 親生亞媽居然愛到呢個男人死, 為左幫佢, 認同佢綁架親女, 當日咁辛苦搵女, 最後好似將佢當貨物咁, 話唔要就唔要

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

soscho 發表於 18-3-6 10:25
咪係, 親生亞媽居然愛到呢個男人死, 為左幫佢, 認同佢綁架親女, 當日咁辛苦搵女, 最後好似將佢當貨物咁, 話 ...
佢其實尋女都唔知咩心態, 唔係真係錫女嘅心態囉

男爵府

仲未睇

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇左3集, 個小女演員做得好好劇情唔係幾合理, 都會繼續睇.

伯爵府

2018復活節勳章

mrstree 發表於 18-3-6 09:06
有無人都追緊?集集都好緊張
好好睇~~

JM 你追緊的是韓版吧

我覺得套劇有追看性的,人設描寫細膩,以滿分五分計,前面幾個禮拜我會打四分,但依家我只能打三分了

劇情走向去到中段已偏奇情同懸疑,最近情節發展下來越來越無邏輯,太著力寫反派角色,使得整個劇變調了,依家感覺就係變態同狗血

Mother原劇主題非常純粹,就係展現母性的光輝及母愛無限的包容,另一角度亦睇到孩子對(父)母付出無條件的愛情,每一集都從壓抑中釋放簡樸溫柔的愛意,非常感人

我會話韓版拍出了一種新風格,係一套不錯的懸疑驚悚劇,但它的暗黑程度蓋過了感人位,無法賺到我眼淚

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pr0udfish 發表於 18-3-6 17:29
JM 你追緊的是韓版吧

我覺得套劇有追看性的,人設描寫細膩,以滿分五分計,前面幾個禮拜我會打四分,但依 ...
日版結局係點架? 個小朋友會返去親生媽咪度嗎?

瑪瑙宮

kitbebe 發表於 18-3-6 17:23
睇左3集, 個小女演員做得好好劇情唔係幾合理, 都會繼續睇.
我覺得開頭幾緊張, 好怕女主會被人捉到

伯爵府

2018復活節勳章

Pollyowen 發表於 18-3-6 17:32
日版結局係點架? 個小朋友會返去親生媽咪度嗎?

JM 你唔怕劇透嗎?韓版改動了好多人設同劇情,可能另外創作一個結局都唔定

以下係日版結局,嚴重劇透

(唔好意思,編輯一下)
女主角會被控誘拐罪,拘留後獲判有期刑一年,緩刑三年
小女孩被送入福利院
女孩成年有自主權之前兩人不能有任何接觸

但結尾有段彩蛋,可以帶俾觀眾好多想法的,留白之餘我覺得係溫暖並隱隱透著希望

瑪瑙宮

Pr0udfish 發表於 18-3-6 18:44
JM 你唔怕劇透嗎?韓版改動了好多人設同劇情,可能另外創作一個結局都唔定

以下係日版結局,嚴重劇透

因為我覺得唔會跟足日版拍

伯爵府

2018復活節勳章

Pollyowen 發表於 18-3-6 18:51
因為我覺得唔會跟足日版拍

借樓主嗰句,日版Mother 好睇好睇好好睇,不過會喊到個人脫水

瑪瑙宮

睇完EP9, 都好喊呀! EP10之後會喊少D嗎?

男爵府

日版同韓版都有睇,韓版但有d位交待得仔細d,內容都豐富d,但幾位主角我覺得日版出色好多,日版個女主角感情豐富好多,感覺韓版仲未做到令人動容。

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

ep14 洋蔥請準備好紙巾

大宅

回覆 Pr0udfish 的帖子

等我睇完呢個去睇下先~~

瑪瑙宮

mrstree 發表於 18-3-9 14:08
回覆 Pollyowen 的帖子

ep14 洋蔥請準備好紙巾
EP9我都好似喊左一集咁, 太易喊

子爵府

回覆樓主:

會唔會好傷感㗎?有啲怕睇慘嘅

子爵府

小演員檨仔雖然不漂亮,但好襟睇。演技好好。

首頁

尾頁

跳至