親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

子爵府

Thanks.

四海一家既自助餐係咪真係好正? 幾$一位? (成人&小童)

原帖由 tongtong123 於 09-3-14 15:09 發表
番禺長隆周邊飲食推介(有興趣入來傾下。。。)
番禺長隆周邊有好多好嘢食,本人有屋在祈福新村,經常同的friend上去周圍揾嘢食,有的有相,有的有book位電話,未集齊。。有需要可PM我。

http://www.etrip86.com/Upload/LeSeno.Co ...

禁止訪問

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我去過四海, 好多人...好多個FOOD COUNTER 都要排隊, 唔知係咪唔多合我口味, 因我唔食牛肉, 鱷魚, 水魚...呢類嘅食物, 所以都係食下燒味, 菜及三文魚, 不過三文魚及日本魚生要排隊, 最終都係食啲普通唔駛排隊果啲, 所以感覺一般, 值得可取的就是價錢平, 百元可吃一頓BUFFET, 但相對來說, 我還是覺得香港吃BUFFET舒服多了, 因為不太喜歡內地人那種搶食物的德性.

祈福食街都去過, 好污糟...

禁止訪問

寬恕別人,寬恕自己

禁止訪問

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我只係將我食後感覺講出來, 認同嘅人會話 " 客觀 ", 不認同的人會話 " 主觀 ", 好似我DAD / MA 佢地鍾意食 " 奇珍異獸 " , 咪話四海好食囉, 佢地經常到內地旅行, 一早已經非常接受內地人嘅吃東西文化, 所以咪會BUY 四海, 但本人自問唔欣賞囉 ! 同埋佢啲食物都係打開哂, 啲人係上面一路夾, 一路講, 我仲見過啲攞上來聞下, 跟著又擺返落去, 將啲食物挑來挑去...如果在香港, 一早比人插爆啦, 不過我都忍住, 因為我知道在甚麼地方吃, 就要忍受甚麼 " 吃東西文化 ", OK ??

原帖由 tongtong123 於 09-3-15 12:23 發表
福 ~ 來自一顆懂得佈施的心...
快樂----來自一顆懂得寬恕的心,寬恕別人,寬恕自己,世間事千奇百怪,看不慣的是一時,快樂回憶則可以保留到永久。
“ 笑天下可笑之人,容天下難容之事。”
...

禁止訪問

燒鵝...都幾好吃

洋房

客家人- 仲好過順德小炒皇

祈福食街,內有20多間食店,價錢及質素都幾好,祈福軒 - 可免則免。順德小炒皇 -: 鹹甜簿餅, 蛋角煲, 沙疆雞
客家人- 仲好過順德小炒皇,鹽焗雞兩日幫趁左兩次,梅菜扣肉. - 強力推介

男爵府

長隆附近有一間叫"漁歌味稻",順德小菜做得唔錯,又有園林房間,包間房五大二細食到飽都係幾百蚊。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

*天寶閣海鮮酒家----特色:
金湯蟹皇翅、過橋多寶魚、澳洲凍鮑、水晶球
地址:祈福舊會所內

"天寶閣"個老板係香港人, 係某城中名人飯堂出哩, 重有一間係長隆旁邊的屋苑"錦繡香江"會所到, 最鐘意去飲早茶, 點心有香港水準, "過橋多寶魚" 一定要試,
甜品首選"榴槤酥"

伯爵府

找到地址了, 就係:

广州近郊番禺区南村镇华南碧桂园正门对面
今個星期六去試

請問有無電話 or 大約位置?

原帖由 Winnie_C 於 09-3-24 18:25 發表
長隆附近有一間叫"漁歌味稻",順德小菜做得唔錯,又有園林房間,包間房五大二細食到飽都係幾百蚊。

洋房

原帖由 bplus 於 09-3-24 19:46 發表
找到地址了, 就係:

广州近郊番禺区南村镇华南碧桂园正门对面
今個星期六去試

請問有無電話 or 大約位置?

020-34822828

禁止訪問

洋房

我未去過四海一家無得評論:lol

但去過祈福食街,我覺得可以看到的地方都好清潔,反為香港好多不太差的食市都見到污糟。

洋房

另想請教從祈福去墨寶園點去呢?

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

番禺祈福(永東落車處)去食街近嗎 ?
從長隆酒店 or 祈福去四海一家近些 ?
有11個人, 除了taxi, 有無small Van 可以坐去 ?
how much ?
從長隆酒店去祈福食街要坐幾耐車 ?
長隆酒店附近有什麼食店推介 ?

伯爵府

到祈福的巴士, 長途巴士, 的士, 祈福食街, 祈福會所, 都係村口, 好容易見到, 由村口行去食街係無問題

長隆酒店及四海一家係祈福的另一邊, 可以話係另一條村, 祈福係鍾村, 而長隆就要去到南村外圍啦, 不過, 都係大約10分鐘車程

長隆及四海一家分別係迎賓路的兩邊, 望見好似好近, 無人會行囉, 其實長隆個範圍好大, 你去到就知, 無車好唔方便, 11人, 叫的士都麻煩, 你住邊間酒店?

原帖由 jadepearl 於 09-5-12 12:37 發表
番禺祈福(永東落車處)去食街近嗎 ?
從長隆酒店 or 祈福去四海一家近些 ?
有11個人, 除了taxi, 有無small Van 可以坐去 ?
how much ?
從長隆酒店去祈福食街要坐幾耐車 ?
長隆酒店附近有什麼食店推介 ? ...
淡淡的來, 好好的去 ....

侯爵府

2024年龍年勳章

吾該 !
我們會住長隆酒店(old wing). 我們人多, 出入要分3架taxi會好貴. 所以想知有無其他車, 如麵包車可以2架便可.

另外長隆酒店附近/外圍有什麼食店介紹, 可不用次次要坐車出去祈福食街

原帖由 bplus 於 09-5-13 00:30 發表
到祈福的巴士, 長途巴士, 的士, 祈福食街, 祈福會所, 都係村口, 好容易見到, 由村口行去食街係無問題

長隆酒店及四海一家係祈福的另一邊, 可以話係另一條村, 祈福係鍾村, 而長隆就要去到南村外圍啦, 不過, 都係大約 ...

首頁
12345...8

尾頁

跳至