在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係一個90後媽媽,因為婆媳關係有產前產後抑鬱最近搬左出黎,情緒大致上都好翻,不過有時都會無啦啦發作
我女就黎16個月,出世起我一個人湊,冇人幫,所有娛樂都冇晒,所有時間比晒屋企,而家間中都會比負面情緒影響,但係見到bb笑就會開心翻晒
最開心係見到兩父女互動,最近多左時間成日帶bb去圖書館,爸爸係個粗人,借左書翻黎爸爸都會夜晚臨訓同佢睇書,覺得好sweet
搬左之後兩隻貓貓都對bb態度唔同晒,由討厭到有佢冇我,變到而家成日一齊玩一齊訓,bb一喊即刻衝過睇佢,見到咁樣就算想嬲都嬲唔落

別墅

回覆樓主

我都係90後媽媽,你住邊區嘎,我女女21個月了,平時一個人湊巨都幾無聊嘎,有時間可以傾下

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

多手B好煩,整跌呢樣,倒瀉果樣。
但見到個樣咁Q,又下左氣。
20個月,識咩丫,我生的,我生的,我生的。自己攞黎,自己攞黎,自己攞黎。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

別墅

瑶瑶bb 發表於 18-3-11 21:45
我都係90後媽媽,你住邊區嘎,我女女21個月了,平時一個人湊巨都幾無聊嘎,有時間可以傾下
...
我仲屯門嫁,pm我呀

別墅

heidys 發表於 18-3-11 23:06
多手B好煩,整跌呢樣,倒瀉果樣。
但見到個樣咁Q,又下左氣。
20個月,識咩丫,我生的,我生的,我生的。自 ...
係呀,我女都勁多手,而家話佢仲識駁嘴,用bb話跟翻我啲語氣講野,真係唔知好嬲定好笑

大宅

回覆樓主

我同你一樣,因為99問題迫住搬出來, 成個人開心曬,ftm 10m, 搬出來後冇人幫,約朋友都少, 但開心既,好驕傲自己一手一腳湊大,會痴你,如果繼續同99住,淨係點湊點教都有排嘈,真係會鬱死

首頁

尾頁

跳至