自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

近期FACEBOOK上不斷出現有關日本AS快眠枕/止鼻鼾枕頭的廣告(FACEBOOK名叫"生活館"),對方利用日本官方影片作宣傳招來大量查詢及訂單,實際是掛羊頭賣狗肉,實貨只係普通國貨枕頭並不是片段中聲稱的日本AS快眠枕,希望各位網友提高警覺,切密成為下一個金錢損失的受害人。
對方已將我BLOCK咗,現在投訴無門..................

Love and Kindness are never wasted.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

babycam 發表於 18-3-15 14:08
近期FACEBOOK上不斷出現有關日本AS快眠枕/止鼻鼾枕頭的廣告(FACEBOOK名叫"生活館"),對方利用日本官方影片 ...
可以向商品說明條例投訴??

子爵府

回覆樓主

我曾經有興趣
不過呢期太多身邊朋友中伏
( Cars搖控車, 假AirPod )
所以唔敢幫襯
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

大宅

回覆樓主

我中左伏,激死我

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我之前都好有興趣架!

CurryCheng    發表於 18-3-17 09:53

珍珠宮

March 發表於 18-3-15 14:10

已經提交咗投訴比海關,但暫時未有回覆。重點係希望大家見到呢個post會提醒身邊啲朋友吾好中伏,因為Facebook 每日都有好多人落單去買,所以吾想有人同我一樣中蕉。

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

bkskka 發表於 18-3-15 14:17
我中左伏,激死我

有諗 過買, 好彩冇買,但係知唔知道邊度有真嘅買

珍珠宮

bkskka 發表於 18-3-15 14:17
我中左伏,激死我

都係生活館嗎?

大宅

KHW1 發表於 18-3-15 14:19
有諗 過買, 好彩冇買,但係知唔知道邊度有真嘅買

日本樂天網?

珍珠宮

honoluluwendy 發表於 18-3-15 14:18
我之前都好有興趣架!

千期吾好係Facebook廣告買

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

March 發表於 18-3-15 14:10

冇啦, 呢D舖頭, 都唔知香港有冇公司..

其實BK講左好多次, 如果間ONLINE SHOP 得一個產品, 又講到有幾十個好評...九成呃人

水晶宮

babycam 發表於 18-3-15 14:08
近期FACEBOOK上不斷出現有關日本AS快眠枕/止鼻鼾枕頭的廣告(FACEBOOK名叫"生活館"),對方利用日本官方影片 ...
多謝jm分享...曾經都有興趣買 !!

子爵府

謝謝通知.

珍珠宮

good_pig 發表於 18-3-15 14:21
冇啦, 呢D舖頭, 都唔知香港有冇公司..

其實BK講左好多次, 如果間ONLINE SHOP 得一個產品, 又講到有幾十 ...

似乎奸商一直可以胡作非為

good_pig    發表於 18-3-15 14:52

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我見FB好多間店都有得買, 幾佰蚊一個, 有間佰幾蚊, 見係咁所以唔敢買, 驚有假野.....不過國貨又未必假, 係日本買都可能係MADE IN CHINA喎...

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我都有中.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不嬲都叫唔好在fb睇廣告就買, 我之前差d中蕉, 好彩又係上網搵佢間公司, 一check就見到有人投訴貨不對版. 大家千期咪在fb睇到廣告就走去買呀! 尤其是比原價平成半個d呀!

珍珠宮

廷廷媽 發表於 18-3-15 14:40
我見FB好多間店都有得買, 幾佰蚊一個, 有間佰幾蚊, 見係咁所以唔敢買, 驚有假野.....不過國貨又未必假, 係 ...

無論什麼產地都吾重要,只能講句我現在買咗個普通枕頭,從外觀上一睇同正品已經完全吾同樣,試問普通枕頭又點樣止鼻鼾呢

大宅

回覆樓主

謝謝提醒,差些中伏

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主

我早幾個月都中左招, 我係喺Yahoo!首頁見到有個連結,Click入去買,點知送貨黎到極似淘寶貨,又臭膠味,送貨單仲無對方公司名同聯絡電話

首頁
12345...9

尾頁

跳至