義工

關顧長者 今日: 3|主題: 2732

跳至
媽媽解脱了

大宅

國民生產總值:2462

117天的院舍生活,媽說最多是“淒涼”,女兒知道你真的淒涼,腹水抽完又漲,每廿几天就要入院拮手抽血丶拮肚抽腹水。抽完舒服了三几天又開始漲,頂住没胃口又嘔,肚又天天瀉肛門週邊損晒;一天瘦過一天,每次探你你喊着叫我“媽咪媽咪,我想番屋企”,媽,對不起,不能带你番屋企

王國熱話
比新聞嚇親,$406沽咗700
新手唔小心入咗小米請問大家點部署
股票集中討論區 - 你問我答!
長者買新居屋,可以做到樓按嗎

伯爵府

國民生產總值:16745

媽媽去的地方是另一個旅程, 沒有痛苦. 將來你們還是會相見的.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

男爵府

國民生產總值:6209

佢有你照顧,其實已經唔差。

版主

國民生產總值:15856

2018母親節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

RIP,另一個想法係佢已經唔需要再受苦

大宅

國民生產總值:3728

回覆樓主:

係 相信她是解脫了

瑪瑙宮

國民生產總值:132517

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

樓主保重

男爵府

國民生產總值:6644

唉! 生, 老, 病, 死, 人生必經的路程! 大家要珍惜身邊人!

子爵府

國民生產總值:10066

回覆樓主:

侯爵府

國民生產總值:21176

2018母親節勳章

回覆樓主:

RIP...

大宅

回覆樓主:

各位有心了!媽媽後事籌備中,希望辦得好好睇睇,媽媽一路好走!

翡翠宮

國民生產總值:98790

2018勳章 開心吸收勳章

節哀順變.

珍珠宮

國民生產總值:45526

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

rip

上年剛剛家人離開,首兩天也非常傷心。後來想通了,離開減少了肉體的痛楚
當你改變唔到別人, 唯有改變自己的心態

水晶宮

國民生產總值:60404

回覆樓主:

節哀,保重。。。

大宅

國民生產總值:2782

回覆樓主

放心,你媽媽已經安息在主懷抱,請保重!
我也剛剛辦完媽媽後事,她是病了兩年才離去,我一直相信主已經安排最好的給我們的。
:-P

大宅

國民生產總值:1641

回覆樓主

節哀!媽媽只是去另一世界過無痛苦的生活!

複式洋房

國民生產總值:189

回覆 xl_bigbig_b 的帖子

六月好多佛寺都有梁皇附薦最平常50元,做一個給先人,請先人去佛寺聽經,對先人都好

洋房

國民生產總值:87

xl_bigbig_b 發表於 18-3-19 02:38
117天的院舍生活,媽說最多是“淒涼”,女兒知道你真的淒涼,腹水抽完又漲,每廿几天就要入院拮手抽血丶拮 ...

不要太傷心,痛失致親係好難過,希望你快走出黑暗

伯爵府

國民生產總值:16550

醒目開學勳章 BK Milk勳章

xl_bigbig_b 發表於 18-3-19 02:38
117天的院舍生活,媽說最多是“淒涼”,女兒知道你真的淒涼,腹水抽完又漲,每廿几天就要入院拮手抽血丶拮 ...

妳媽肝病?我奶奶肝硬化晚期。而家寧養院等時間。多野都我同老公安排同我幫奶奶簽字。我同老公都有你嘅感受。但奶奶同老公兄弟都感受唔到。我同老公都日日去睇佢。我都想佢返屋企睇吓。但真係唔得。細菌太勁同埋佢身體太弱。…。。
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

gloriap 發表於 18-6-2 01:01
妳媽肝病?我奶奶肝硬化晚期。而家寧養院等時間。多野都我同老公安排同我幫奶奶簽字。我同老公都有你嘅感 ...

是糖尿病引致腎功能衰竭,晚期腹脹有腹水

大宅

南北杏 發表於 18-5-31 16:10
不要太傷心,痛失致親係好難過,希望你快走出黑暗

谢谢!這個月開始好D了,因為媽媽下月可上位,一切安顿好,我放心了!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.