自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我係超超超級油眼,基本上jm推薦過既眼線液/筆我都係甩,唯獨係mac果支超防水既眼線液真係可以完全唔甩。

但呢支野有但好大既缺點,就係好難控制,我覺得好難畫得好!(不過又可能係因為我唔算成日畫眼線,本身技巧唔得)

如果畫眼線技巧好得既jm但又未揾到一支唔甩既眼線,不妨試吓。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我好怕畫液體眼線,好似寫毛筆

ada0707    發表於 18-3-25 19:03
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

zola 發表於 18-3-25 16:51
我係超超超級油眼,基本上jm推薦過既眼線液/筆我都係甩,唯獨係mac果支超防水既眼線液真係可以完全唔甩。

...

請問有冇相?想睇下個樣
Thx

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我都係好易甩。
但後來醒覺,我不應再係咁搵唔甩既眼線筆(因為唔會搵到),反而係留意番,有隻係甩左會變粉狀石屎剝落咁,有隻係會溶化,我情願前者,因為清理一下再畫就好了,最怕溶左變熊貓,有排補妝。

侯爵府

cnyiris 發表於 18-3-25 17:09
請問有冇相?想睇下個樣
Thx
唔好意思我唔識post相,但你去mac同佢地講超防水防油既眼線液,佢地就知了。(係一支短短地,全黑色的)

伯爵府

回覆樓主

有無試過make up forever 支Aqua? 都好勁,唔溶

男爵府

回覆樓主

其實畫粗左唔緊要
未乾用棉花棒畫返走粗左既位修正就可以
我日日畫 但都有手殘既時候就係咁補救

侯爵府

seaman1982 發表於 18-3-25 17:10
我都係好易甩。
但後來醒覺,我不應再係咁搵唔甩既眼線筆(因為唔會搵到),反而係留意番,有隻係甩左會變 ...
我就係油到連乾左會結塊果隻眼線液,都會有少少甩色落眼袋,既係好似用落妝油抹過咁。
好辛苦揾到一支由朝到晚無甩過,但又勁難畫。。。

或者jm你有無心水?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

...

我係之前都好似你咁,咩牌子介紹過都係甩,因我皮膚勁油,早兩年終於買倒支唔甩嘅眼線液筆,用咗,起碼5粒鐘先甩,但佢只甩,唔會化開晒對眼好似熊貓咁,如果佢執笠,我就慘喇,再無眼線畫喇。

侯爵府

crystal媽咪 發表於 18-3-25 17:00
如果係似毛筆都還好。。。呢隻唔似,仲難用

侯爵府

Argubay 發表於 18-3-25 17:15
有無試過make up forever 支Aqua? 都好勁,唔溶
堅?我又可以試吓,畫唔畫到內眼線?
mac果支勁到內眼線都完全唔甩。

侯爵府

ussimickl 發表於 18-3-25 17:16
其實畫粗左唔緊要
未乾用棉花棒畫返走粗左既位修正就可以
我日日畫 但都有手殘既時候就係咁補救
唔係粗左,而係忽粗忽幼,又一截截,一忽忽,太難用

侯爵府

kc_01k 發表於 18-3-25 17:17
我係之前都好似你咁,咩牌子介紹過都係甩,因我皮膚勁油,早兩年終於買倒支唔甩嘅眼線液筆,用咗,起碼5粒 ...
你用邊隻?

翡翠宮

zola 發表於 18-3-25 17:21
你用邊隻?

喺SASA買,信我,我係用過好多,呢隻真係完全唔洗驚變熊貓,呢隻紫色嘅係畫啡色眼線,佢仲有隻粉紅色嘅係畫黑色眼線,千祈唔好買黑色,黑色就會有小小熊貓眼。另外,提提你,油眼就唔好畫下眼線了,無論點,下眼線都會化,化咗唔止係熊貓,係直情似痴線婆咁。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kc_01k 發表於 18-3-25 17:29
喺SASA買,信我,我係用過好多,呢隻真係完全唔洗驚變熊貓,呢隻紫色嘅係畫啡色眼線,佢仲有隻粉紅色嘅係 ...
謝謝你, 等我又買黎試下先.....
下眼線甩變痴線婆, 我笑左出聲, 我完全 get 到 哈哈哈
大事化小, 小事化毛.........

翡翠宮

kmbb519 發表於 18-3-25 17:50
謝謝你, 等我又買黎試下先.....
下眼線甩變痴線婆, 我笑左出聲, 我完全 get 到 哈哈哈 :ha ...

因為我有次畫完,飲完嘢去廁所照鏡,自己都嚇親

子爵府

BK Milk勳章

...

請問係邊支呀?

侯爵府

crystal媽咪 發表於 18-3-25 17:00

我都好唔鍾意液體眼線筆。

翡翠宮

cibewong 發表於 18-3-25 18:44
我都好唔鍾意液體眼線筆。

試吓我上面講嗰隻,堅得,唔得賣返比我

侯爵府

kc_01k 發表於 18-3-25 17:29
喺SASA買,信我,我係用過好多,呢隻真係完全唔洗驚變熊貓,呢隻紫色嘅係畫啡色眼線,佢仲有隻粉紅色嘅係 ...
呢隻又真係未試過,畫唔畫到內眼線?

首頁
12345...7

尾頁

跳至