家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛去永安試Sealy 牀祳, 有以下兩張合心意:

1. Premium Relaxation Plus
2. New Royal Heritage

Premium雖然都軟身舒服, 但Heritage就更軟及包身, 感覺承托較Premium好, 所以想買Heritage但擔心瞓耐咗會更軟, Sales 當然話唔會, 所以post上黎想問下用家經驗 :

1. Heritage耐咗會否淋好多? 因之前買蓆夢思買咗張軟身, 點知送來時感覺比百貨公司試時軟身, 瞓咗一個星期都仍然腰酸背痛, 忍唔住最後換咗張硬D, 當然嗰張蓆夢思買時折咗大約$7000, 依家Heritage折咗大約$25000, 會否貴D質素會好D, 唔會咁快淋, 所以想問下Heritage用家經驗‧

2. Heritage永安做緊6折, 送永安$400coupon(sales講每買 $300可用1張及只可買牀上用品), epoint card coupon $480(可當現金用, 另永安送床笠), 想問是否已經扺買唔駛等5月大減價?

3. 另因為由4呎半轉5呎牀祳, 連牀架都要換埋, 想問有無大約$5000之油壓側開床架推薦?

男爵府

我啱啱由Sealy轉席夢絲,始終Sealy唔係獨立彈黃,初初係OK,但唔夠半年已經淋好多,最慘係佢包住你個身,好熱,D熱好耐至散,捱咗三年,見席夢絲Backcare3現做減價,試完夠硬,即換!

我係你會試下席夢絲高級少少型號比較下!

大宅

我依家瞓緊simmon, 最初因為想瞓硬D同獨立彈簧所以買咗simmon, 依家想瞓軟D所以選sealy, 同埋試咗simmon專問店, 同價錢貨品simmon都比sealy硬, 個人感覺無咁貼腰.

不過我心目中張 heritage, 找了泰國同台灣網頁都無資料, 搜尋互聯網亦無資料, 想知多D佢構造都唔得.

首頁

尾頁

跳至