自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日叫咗老公係屋企等郵件,一路追踪郵件進度,街都唔敢出,到3點幾,個進度表話屋企無人收,要轉去郵局攞,唔係麻,明明有人全日係度等,竟然話無人收件,真係好火,離哂譜。

珍珠宮

回覆樓主:

其實速遞分分鐘平過郵局
不過寄住宅另計

大宅

畀面勳章

mmya 發表於 18-3-28 16:43
其實速遞分分鐘平過郵局
不過寄住宅另計

因為送件個間公司一定要用郵局,真係激死

男爵府

2018復活節勳章

dlp38 發表於 18-3-28 16:40
今日叫咗老公係屋企等郵件,一路追踪郵件進度,街都唔敢出,到3點幾,個進度表話屋企無人收,要轉去郵局攞 ...
係架, 又要怕寄失, 所以依家寄野, 真係睇磅一磅先, 好多時都平過郵局~
又冇得CHECK, 又慢, 大件D入唔到郵箱又要限時限刻去郵局拎

大宅

畀面勳章

claudiaman_86 發表於 18-3-28 16:47
係架, 又要怕寄失, 所以依家寄野, 真係睇磅一磅先, 好多時都平過郵局~
又冇得CHECK, 又慢, 大件D入唔到郵箱 ...

仲要拎住張卡等兩日先攞得件件。好激氣,其實都唔知有無派?

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

今日叫咗老公係屋企等郵件,一路追踪郵件進度,街都唔敢出,到3點幾,個進度表話屋企無人收,要轉去郵局攞 ...

我試過
幾次都老屈冇人
火都黎埋

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

而家速遞真係好快, 台灣寄件到香港, 24小時內已經到咗我指定收件地方

大宅

畀面勳章

jksd 發表於 18-3-28 16:50
我試過
幾次都老屈冇人
火都黎埋

你都試過,好離譜。仲要白等。哂嘥d時間。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

我都試過,有張卡入信箱話派左兩次都無人應門,明明工人在家,我仲話鬼佢做咩兩日都出街。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上星期4我c6放假全日在家hea無出過街...第2日我去信箱拎信,見到郵局出左張通知話琴日幾點上來送件按鐘無人在,所以要我地去郵局取c6話全日(9-6) 無人按過鐘,郵局真係廢廢地,又要我地抽時間去郵局取

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

畀面勳章

kwclau 發表於 18-3-28 17:02
我都試過,有張卡入信箱話派左兩次都無人應門,明明工人在家,我仲話鬼佢做咩兩日都出街。
...

好鬼激氣,唔做野又出糧 ,累埋人係度等

大宅

畀面勳章

ic34 發表於 18-3-28 17:03
上星期4我c6放假全日在家hea無出過街...第2日我去信箱拎信,見到郵局出左張通知話琴日幾點上來送件按鐘無人 ...

咁多人原來咁,真係好離譜,我要打去1823投訴先得

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

我都唔敢寄野去住宅,實係收唔到要自己去郵局拎
其實係咪d郵差蛇王其實冇派件又話冇人收呀?點會咁多人都試過係咁,希望郵局真係可以檢討

大宅

回覆樓主

我都試過,只不過是一封郵件,都話無人,叫我去郵局攞,仲要行半個鐘先去到

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

子爵府

回覆樓主:

我媽上星期响澳洲寄包裹俾我,專登俾貴好多寄register post諗住送上屋企,點知得張卡叫我去取件。都算!最唔明點解唔係去最近我家樓下間郵局拎?而係要撘車去同區第二間郵局拎???咁我俾咁多錢寄仲乜???

我哋好多年冇寄過件了,乜而家係咁玩法?

子爵府

回覆樓主

打去分區郵局

男爵府

2018復活節勳章

dlp38 發表於 18-3-28 16:49
仲要拎住張卡等兩日先攞得件件。好激氣,其實都唔知有無派?
有D好衰架, 見到你係住宅平時派開覺得唔夠入就唔派

男爵府

2018復活節勳章

jksd 發表於 18-3-28 16:50
我試過
幾次都老屈冇人
火都黎埋
如果你唔係掛號, 佢覺得入唔到信箱就叫你去架啦~ 唔會撳你門鐘

首頁

尾頁

跳至