論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問一下大家會買電話卡比工人姐姐嗎?
有推薦同去邊買?
主要都係比佢同我地溝通。謝謝

大宅

momomee 發表於 18-3-29 18:32
有推薦同去邊買?

未接工人之前,agent已經同工人搞掂左電話卡(agent 有賣電話卡),話係領事館要有工人聯絡方式,所以我無煩過呢樣野。

大宅

Margaretiu 發表於 18-3-29 22:45
未接工人之前,agent已經同工人搞掂左電話卡(agent 有賣電話卡),話係領事館要有工人聯絡方式,所以我無 ...

謝謝你的意見,咁我都係唔理佢喇(emoji)(emoji)

洋房

回覆樓主:

我姐姐無講佢有電話卡,只係有一部智能電話旁身。頭一個月唔知佢表現如何,但又要同佢溝通,所以去鴨寮街買左張一個月既上網卡俾佢。

後來覺得姐姐表現真心唔錯,最後去3台開左張78蚊無限上網月費卡佢啦~ 但要簽24個月約

別墅

我地買深水埗啲太空咭,通話分鐘同數據一年有效果啲

男爵府

回覆樓主

我出左同自己一樣既plan比佢,平plan黎

子爵府

有推薦同去邊買?
我買左呢張比姐姐, 好平!! $158 /15GB 唔洗簽約用到成年, WHATAPP 落單後快遞到SF 站取.
https://www.facebook.com/hksimanalyze/photos/a.1520940794619233.1073741830.1435254456521201/1679424992104145/?type=3&theater
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

水晶宮

有推薦同去邊買?

我外傭姐姐係香港斷約, 黎時已經有電話卡(可上網)。 我同佢聯絡都用佢現在電話, 通常都只係打電話或whatsapp圖片, 唔會用whatsapp send message。因為佢係印傭, 識講廣東話及識睇少少中文,但唔識寫中文。

不過, 基本上好少用手機聯絡/溝通, 通常都係打家居電話。
天空之城, 快樂之地

大宅

jayk_1030 發表於 18-4-1 10:36
我買左呢張比姐姐, 好平!! $158 /15GB 唔洗簽約用到成年, WHATAPP 落單後快遞到SF 站取.
https://www.faceb ...

都好!謝謝推介 :)
佢後日到,睇下佢想點用。希望佢表現好啦!

別墅

jayk_1030 發表於 18-4-1 10:36
https://www.faceb ...

我深水埗買果張數碼通20GB $150用一年

jayk_1030    發表於 18-4-1 13:05

首頁

尾頁

跳至