親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

4月3至4月8號6天5夜,早去晚機, 兩大三小 四歲六歲11歲, 【方案一】Day 1 客來福酒店check.in > 武吉士午餐 >魚尾獅公園>牛車水 晚餐> 濱海灣花園+燈光show >回酒店. Day 2. 酒店出發>legoLand 【淨玩樂園 KLook 買票 】玩一個樂園,包車 SG160 Day3wild wild wet水上公園 Day 4. 環球影城 1日
Day 5 如果D5 全日玩聖淘沙,是否需要全日嗎 ?是否需要9點出發? Day 6 酒店早餐 >check out ~寄存行李【 酒店位置在 尼克諾道站】 ,早上9點搭MRT+公車能到新加坡動物園> 午餐>2點走> 直接返酒店約3點半取李>去機場 【18:05 上機】,時間夠嗎建議嗎?是否行程唔通? ☆●方案二☆>> 星期二)Day 1 一落機12點25分落機就直接去酒店放低啲嘢>>直接出發聖淘沙 全日,晚上到怡豐城 晚餐.回酒店. 三)Day 2. 酒店出發>legoLand (5:30 跟車回程。 四)Day 3. 日間動物園>牛車水晚餐/其他 建議晚餐的地方 >濱海花園夜景. 五)Day 4 環球影城一日 六)Day 5。??/先去聖淘沙定 wild wild wet? Day 6 酒店早餐 >check out ~寄存行李【 酒店位置在 尼克諾道站】,魚尾獅公園>>去 週圍逛逛,有提議嗎? 幾點出發入機場較好? 超不好意思, 因為買門票嘅問題困擾咗幾日同埋天氣問題每日都改變, 現在只買咗環球影城同埋legoland票, 請可否根據我以下的景點作出更改? 十分感謝各位旅遊達人

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Finana 發表於 18-3-29 23:12
4月3至4月8號6天5夜,早去晚機, 兩大三小 四歲六歲11歲, 【方案一】Day 1 客來福酒店check.in > 武吉士午 ...

唔係好睇得明?legoland 即日來回嗎?

機場你去t幾?如t4唔方便一係的士一係預多啲時間出發

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Finana 發表於 18-3-29 23:12
4月3至4月8號6天5夜,早去晚機, 兩大三小 四歲六歲11歲, 【方案一】Day 1 客來福酒店check.in > 武吉士午 ...

好大段字, 睇到眼花. :" /> 下次分段寫好d.

我用方案二去建議.

星期二)Day 1 一落機12點25分落機就直接去酒店放低啲嘢>>直接出發聖淘沙 全日,晚上到怡豐城 晚餐.回酒店.

12:30落機, 去得酒店都2:30, 就算你去邊都搭的士, 我覺得得番半日, 無謂仲去聖淘沙. 如果去魚尾獅 ->行街 (揀你鍾意既地方) -> 晚餐 -> 濱海花園夜景, 咁會唔會好d?

Day 2. 酒店出發>legoLand (5:30 跟車回程。

Day 3. 日間動物園>牛車水晚餐/其他 建議晚餐的地方 >濱海花園夜景.
=> 去legoland 已經夠攰, day 3 睇情況可以俾小朋友訓耐少少. 動物園玩到5pm 已經夠放電, 返酒店附近食晚飯, 之後早d 瞓, 準備第二日去玩仲好. 你個二b 同三b 已經玩左成日, 玩唔到咁夜.

可以帶定泳衣去動物園玩水.

Day 4 環球影城一日
你幾時去聖淘沙玩都得. 聖淘沙只係一個島既名字. 好多人會玩足一日uss. 我地當時都係一家5口, 小朋友3-8歲, 我地只玩下畫, 1pm 玩到6pm 都夠, 唔玩(或改去食野)要排 >30min果d game, 最後近收工冇人至去玩至玩熱門game, d 人潮響下午稍後時段開始散, 都玩到十幾個game.

Day 5。??/先去聖淘沙定 wild wild wet?
有野想玩至再去聖淘沙.

Day 6 酒店早餐 >check out ~寄存行李【 酒店位置在 尼克諾道站】,魚尾獅公園
可以考慮去 wild wild wet , 因為近機場, 10分鐘車程或幾個地鐵站加接駁巴士就到. 可以去機場寄存行李.

我習慣搭國際航班係早3個鐘到達機場.

我響kloxk 買uss 飛, 有效期係一段時間咁計, 邊日好天就果日去uss.

如果你地經常搭巴士地鐵, 可以響d 地鐵大站度幫小朋友申請child concession card, 咁7歲以下小童可免費搭巴士地鐵.

複式洋房

bosch 發表於 18-4-1 04:24

我用方案二去建議.

多謝你嘅意見! 後日出發,好緊張! 最後修改: Day 1.兩點半酒店附近牛車水午餐 + 到 天宇旅行社 【日間動物園+ 海洋館】先50SG,比K look 平, legoland我費事第日出發有差池就在Klook訂 (一日雙樂園) > 晚上 濱海灣花園+晚餐>回酒店 Day 2egoland 【一日雙樂園】 包車來回, 晚餐有提議嗎? 小朋友鍾意西餐多過海鮮 Day 3 聖淘沙<海洋館+Luge+行下沙灘> 怡豐城晚飯. D 4 環球影城 全日. D 5 日間動物園 +晚餐(有提議嗎? 請問用什麼方法離開動物園?) D 6。9pm 魚尾獅公園 +週圍逛.【小印度+金沙】 3點去機場 /10出發機場,在哪裡寄存行李? 玩到3點 離開 >去機場。 18:05上機。 如有任何意見可提出?!

複式洋房

pomanlife 發表於 18-3-31 18:40
唔係好睇得明?legoland 即日來回嗎?

機場你去t幾?如t4唔方便一係的士一係預多啲時間出發

我搭國泰機T4 , 我見搭地鐵到酒店【尼諾大道站】是10個站,不知是否好快

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Finana 發表於 18-4-1 13:49
我搭國泰機T4 , 我見搭地鐵到酒店【尼諾大道站】是10個站,不知是否好快
...
地鐵搭到Tanah Merah (丹那美拉)站轉機場線, 到左站之後向前行有個位搭接駁巴士去t4, 最好預早d時間出去, 因為接駁巴士走左一班好似要等5-10分鐘先到下一班, 上左巴士都要成十分鐘先到t4.

複式洋房

bosch 發表於 18-4-1 04:24

我用方案二去建議.

想請教[Luge ], 兩大三小(4,6,11), 是否不買家庭套票更優惠? 因為四歲跟六歲是每個加3Sg/人 跟父母坐。姐姐11歲就個買,對嗎? 想問下吊車 4歲同6歲是否免費?定另外要比錢? 海洋館值得去嗎? 我本身諗住買5景點套票, 最想玩Luge車和海洋館, 有沒有其他推介好玩好看的? 應該買景點票嗎? 還是我到旅行社買[Combo海洋館+日間動物園]較優惠?

複式洋房

pomanlife 發表於 18-4-1 13:56
地鐵搭到Tanah Merah (丹那美拉)站轉機場線, 到左站之後向前行有個位搭接駁巴士去t4, 最好預早d時間出去, ...

請教如果最尾一日到機場先寄存行李是我到國泰機位嗎?還是去哪裏寄存行李?

彩鑽殿

Finana 發表於 18-4-1 13:49
...
其實你比左sgd160去legoland只玩一日, 會唔會覺得嘥左錢和時間, 去legoland遇上塞車或者暴雨, 真係玩唔到, 係嗰度住多晚仲有充足時間去玩. 覺得你個行程好逼咁

我都啱啱去左6日5夜, 在legoland住一晚, 在聖淘沙住左兩晚, 時間充裕, 唔洗趕玩得舒服d

複式洋房

pomanlife 發表於 18-4-1 14:02
其實你比左sgd160去legoland只玩一日, 會唔會覺得嘥左錢和時間, 去legoland遇上塞車或者暴雨, 真係玩唔到, ...

唔得啦! 冇得退酒店 我老公唔想搬酒店 .我好遲先決定到去星加坡, 所以比較講但我啲小朋友好有腳力, 佢哋玩全日好攰,但佢第二朝都能夠七點鐘起身嗰種!

彩鑽殿

Finana 發表於 18-4-1 13:58
請教如果最尾一日到機場先寄存行李是我到國泰機位嗎?還是去哪裏寄存行李?
...
我最尾一日在聖淘沙玩到點幾先走, 在vivi city食埋晏先坐smrt到機場, 係帶住行李一齊走, 如果你走嗰日先去寄場寄存行李都唔洗玩, 嗰度地鐵班次又了疏又慢

彩鑽殿

Finana 發表於 18-4-1 14:07
唔得啦! 冇得退酒店 我老公唔想搬酒店 .我好遲先決定到去星加坡, 所以比較講但我啲小朋友好有腳力, 佢哋玩 ...
我都有POST講游星加坡+新山

[星馬] 星加坡+新山 榴槤、螢火蟲、海鮮之旅

去過幾次既經驗總結, 如果有小朋友唔好搭地鐵, 比錢買時間, 今次去動物園來回都係的士, SGD20/程, 真係好過地鐵幾轉又再轉巴士

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Finana 發表於 18-4-1 13:44

多謝你嘅意見! 後日出發,好緊張! 最後修改: ...
去完動物園我地坐的士返酒店, 響附近食晚餐. 坐巴士地鐵要好多時間. 坐的士出返巿區約半個鐘左右, 一上車大家就訓到落車. 記住黑色的士好似係貴d. 我地響動物園時有人叫我地去坐果d 的士, 我費時等咪照坐, 唔知貴幾多 (起錶係貴d, 跳錶冇比較), 印象中同去程比較貴少少?!

D5 可以響酒店寄存行李. 聽講金沙賭場都有得免費寄存行李, 我未試過, 不過你響返酒店寄存行李可能方便d, 因為你去d 地方有d 散.

動物園有收費寄存行李, 詳情要睇官網. 如果你玩到2點的話, 可以由動物園直接去機場.

玩得開心d!

別墅

pomanlife 發表於 18-4-1 13:56
地鐵搭到Tanah Merah (丹那美拉)站轉機場線, 到左站之後向前行有個位搭接駁巴士去t4, 最好預早d時間出去, ...

請問我如果係T4走,但是小朋友又想玩T3的滑梯,是否不可能過到去玩,如可以,可否教我點安排,謝謝!

彩鑽殿

維他魚 發表於 18-4-3 08:26
請問我如果係T4走,但是小朋友又想玩T3的滑梯,是否不可能過到去玩,如可以,可否教我點安排,謝謝!
...

T3滑梯係咪過左關入去玩?t3/4唔相通個喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

維他魚 發表於 18-4-3 08:26
...

要出左境先有! 我地都失望了

侯爵府

畀面勳章

pomanlife 發表於 18-4-1 14:10
我都有POST講游星加坡+新山

[星馬] 星加坡+新山 榴槤、螢火蟲、海鮮之旅

請問20Sgd係動物園坐到去邊?

別墅

cattz288 發表於 18-4-3 08:51

要出左境先有! 我地都失望了

咁即是向日葵園,hello Kitty cafe嗰啲全部都去唔到? 因為我响T4走,如果去到,我想早D到機場, 如果去唔到,就唔咁早去機場,謝謝!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

維他魚 發表於 18-4-3 11:59
咁即是向日葵園,hello Kitty cafe嗰啲全部都去唔到?

係邊架??
放下自在

別墅

cattz288 發表於 18-4-3 12:00
係邊架??

睇書見向日葵在T2

首頁

尾頁

跳至