親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

以下係我暫時既編排, 中途有D地方想問問大家意見, THX~~~
DAY 1
下午2點半機到台中, 因為酒店6點先可CHECK IN, 呢段時間拎住行李可以去邊呢? (因為酒店比較唔方便, 所以唔想放低行李再出返嚟) 夜晚再去環中夜市搵嘢食

DAY 2
赤腳丫生態農場 (有冇JM去過, 呢度可以玩幾耐到? 打算呢度食埋LUNCH, 唔知消唔消磨到五六個鐘) 晚餐去食海底撈火鍋

DAY 3
歐雅英雄主題館 (之後又係唔知去邊好)

DAY 4
包車清境一日遊, 晚餐屋馬燒肉或大東屋

(PS:帶住個五歲仔, 睇景既地方佢應該冇乜興趣, 所以諗爆頭都唔知去咩景點好)

珊瑚宮

stitch2012 發表於 18-4-10 11:34
以下係我暫時既編排, 中途有D地方想問問大家意見, THX~~~
DAY 1
下午2點半機到台中, 因為酒店6點先 ...

D2食大陸火鍋?(我會食無老鍋)。

咁你間酒店近邊處?

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

下, 大陸火鍋嚟架, 見到佢話嗰度有兒童區玩, 所以諗住去咋, 多謝提醒
我D1住水舞行館, D2-D4住黙砌旅店

大宅

高美濕地(如果水退木棧道開放, 可落水玩)、麗寶樂園

珊瑚宮

stitch2012 發表於 18-4-10 12:43
下, 大陸火鍋嚟架, 見到佢話嗰度有兒童區玩, 所以諗住去咋, 多謝提醒
我D1住水舞行館, D2-D4住黙砌旅店 ...

海底撈在中國好出名的

D1即是近邊到既民宿?(只有民宿才會吾放心行李寄存)

男爵府

回覆樓主

赤腳丫我去過,你小朋友幾歲?
110cm以下先可入波波池,户外有滑梯嗰d,有玩沙玩水嘅地方,但唔太大,有得沖身,如果你有心機陪小朋友玩,3, 4個鐘都ok。
嗰度d野幾好食,我去日月潭住嗰間民宿個老闆介紹去赤腳丫,佢話佢係最好食嘅親子餐廳

男爵府

12312 發表於 18-4-10 13:51
海底撈在中國好出名的

D1即是近邊到既民宿?(只有民宿才會吾放心行李寄存)
水舞唔係民宿嚟架, 我search過最近秋紅谷站落車都要行25分鐘, 比較唔就腳

珊瑚宮

stitch2012 發表於 18-4-10 17:01
水舞唔係民宿嚟架, 我search過最近秋紅谷站落車都要行25分鐘, 比較唔就腳

你果間是-汽車旅館果類(都可以放行李先呀)

看下呢間- Hide&seek嘻遊聚親子餐廳

子爵府

stitch2012 發表於 18-4-10 17:01
Day 1行李存機場locker,去梧棲漁港食嘢+高美濕地,走時搭的士經機場取行李再去酒店check-in

男爵府

LCHF 發表於 18-4-10 17:15
Day 1行李存機場locker,去梧棲漁港食嘢+高美濕地,走時搭的士經機場取行李再去酒店check-in ...
又好似幾好喎, 等我再PLAN下先, THX~~

wcpcelia    發表於 18-4-12 18:24

大宅

回覆樓主

絕對吾建議去環中夜市 無野行 而且吾係檔檔有成日做生意 (利申:我係台中住左兩年既香港媽媽)

首頁

尾頁

跳至