跳至

首頁

尾頁

複式洋房

教我個仔個老師今日走左喇,好唔捨得佢!
個老師好有愛心,又好有耐性,同個個小朋友都好夾!除左我地唔捨得之外,仲有其他家長都好唔捨得佢走,昨日我地收到風後,係放學時問佢,佢先講話做埋呢兩日,我地好多家長都好唔開心,有D家長仲眼紅紅!
我地話要聯名寫信比學校,要學校唔好比佢走,佢不停道歉,又請我地唔好咁做,咁做學校會好為難!
真係好想佢返黎再教......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個位老師為甚麼辭職? 通常老師不是在下學期末先合約完嗎?
原帖由 嘻嘻哈哈 於 09-3-20 23:15 發表
教我個仔個老師今日走左喇,好唔捨得佢!
個老師好有愛心,又好有耐性,同個個小朋友都好夾!除左我地唔捨得之外,仲有其他家長都好唔捨得佢走,昨日我地收到風後,係放學時問佢,佢先講話做埋呢兩日,我地好多家長都好唔開心,有D家長仲眼 ...

大宅

邊間學校呀?老師走得咁突然既

複式洋房

原帖由 小丑魚 於 09-3-21 12:18 發表
個位老師為甚麼辭職? 通常老師不是在下學期末先合約完嗎?

聽講好似係佢同校長鬧左交而要走
我地送小朋友入課室時都見到個校長面黑黑咁對佢,咁又係既,因為剛剛下學期開始就來左個新老師,都唔知係咪有新老師就咪唔使要呢個老師囉:(

複式洋房

原帖由 snoopymummy 於 09-3-21 18:56 發表
邊間學校呀?老師走得咁突然既

粉嶺恩X幼稚園囉

複式洋房

我之所以要呻下,係因為我覺得個老師好好,
我個bb當初返學時,喊到嘔,唔到一個星期,佢就唔喊,之後仲攪笑,放假都要攞個書包出來,話要返學,係屋企成日又唱又跳,仲好多時攞d書出黎教我地咁咁咁,攪到我地唔知笑好定話佢煩好

真唔明個間學校,佢同我地班家長講係有兩個老師係課室一齊教d小朋友,但就好多時只係見到得佢一個人同埋個嬸嬸(返放學就會多一位老師出現),到呢個下學期先真係見到多一位老師係課室。
我地好多時係課室出面偷睇,都見到佢對d小朋友好好,同佢地抹鼻涕,抹汗sis毛巾係背脊,又好溫柔咁對d小朋友,逐個逐個咁教佢地,同我地班家長又好有交帶。

唔好講佢係老師,有好多時我自己對住自己果個都未有佢咁好耐性,諗下成班bb,仲要得個兩歲幾,又大又小,又周圍走又喊咁,比著我就會覺得好煩。但就好奇怪,d小朋友個個都好開心咁返學。

其實,唔捨得佢走都唔係得幾個家長,而係差唔多成班,同係學校出面等放學果d其他班既家長,都話呢個老師好好,又話佢點點點,咁可想而知,佢唔係一個差既老師啦,真唔明,一個好既老師,咁都放佢走,我就覺得學校......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

算啦, 睇電視就會話集體簽名留老師姐, 現實那裡有, 老師與校長吾妥, 格硬留肯度都面左左, 免強冇幸福。粉嶺呂XX每年都有好多老師走, 即情好似集體辭職敢, 你話問題在那裡, 家長心中有數啦!! 學校是一個團隊, 沒有一個好領導人, 老師和各員工是好難令學校帶來生命, 相反地, 誰人令生命活得更精彩, 充滿活力, 老師和各員工的工作真的功不可沒, 唇齒相依的道理講就易, 做得到又有幾多人呢?
原帖由 嘻嘻哈哈 於 09-3-21 22:15 發表
我之所以要呻下,係因為我覺得個老師好好,
我個bb當初返學時,喊到嘔,唔到一個星期,佢就唔喊,之後仲攪笑,放假都要攞個書包出來,話要返學,係屋企成日又唱又跳,仲好多時攞d書出黎教我地咁咁咁,攪到我地唔知笑好定話佢煩好
...

首頁

尾頁

跳至