自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇左官網,原本想大倉或銀河,但原來百老匯都包水上樂園,仲最平,打算玩三日兩夜,邊間好d?thank

男爵府

回覆樓主:

應該係兩個唔同既水上樂園,銀河果邊果個係大d架

男爵府

tai_man 發表於 18-4-27 23:20
應該係兩個唔同既水上樂園,銀河果邊果個係大d架

我諗應該係同一個

大宅

ricky0223 發表於 18-4-27 23:23
我諗應該係同一個

上年百老匯酒店吾包天浪淘園架

大宅

回覆樓主

百老匯要行10-15分鐘先到天浪,但銀河一落就係。兩間酒店,一分錢 一分貨。

wcpcelia    發表於 18-4-28 17:15

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

百老匯行去天浪淘園巧遠嫁喎,因為百老匯單丁係馬路對面喎,我建議呢啲錢唔好慳,我個陣特登book JW就係方便去玩水

男爵府

ricky0223 發表於 18-4-27 23:23
我諗應該係同一個

我記錯左係新濠影匯

大宅

回覆樓主:

JW for sure 落天浪淘園勁方便,房又靚,buffet都好好味
百老匯一比之下似賓館……仲要行天橋先過到去天浪淘園

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Randybaby 發表於 18-4-27 23:25
上年百老匯酒店吾包天浪淘園架

今年包

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

如果五一去好多人,唔玩水好過!

珍珠宮

回覆樓主:

JW Marriott房靚早餐正

男爵府

momonicnic1107 發表於 18-4-27 23:31
JW for sure 落天浪淘園勁方便,房又靚,buffet都好好味
百老匯一比之下似賓館……仲要行天橋先過到 ...

明白明白
去一次三日兩夜酒店連船飛食,成$5-6000

男爵府

ricky0223 發表於 18-4-27 23:19
睇左官網,原本想大倉或銀河,但原來百老匯都包水上樂園,仲最平,打算玩三日兩夜,邊間好d?thank

...

我31/3 住了一晚,4人一定要住套房要$19xx,可免費去天淘浪園。我同仔女瞓大床,老公就瞓梳化大床(我估不到), 個staff上來加床褥和被,我老公話都ok。
我為求平,加上玩到夜才回去睡覺,所以選百老匯,明顯次一級但算整潔。
我放低行李中午行去天淘,慢行20分鐘,手拉兒童細喼可裝泳衣,玩到五點幾夠晒皮直去睇水舞間,不用行回去

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

ricky0223 發表於 18-4-27 23:19

...

銀河、大倉、百老匯都住過!都有埋天浪淘苑!萬豪係住,因為成日都無我鐘意嘅房間類型!
去天浪淘苑,最方便其實係住大倉或萬豪!銀河要經過銀河嘅專用戶外池先行到去天浪淘苑!
百老匯去天浪淘苑最遠,不過較經濟!但又未至於要行10-15分鐘,我拖住個女都係10分鐘內行到!
以6月果3日假唻講,我2、3月時搵房,大倉嘅尊尚豪華套房 - 千幾尺,一房一廳有乾濕蒸,2晚索價近$10,000 (我過年時住要$12,000),百老匯嘅「總統套房」,只得濕蒸,但房間1千5百幾尺,2晚只索價唔使$6,000!2間級數係差得遠,但兩種房都住得舒服,夠我女喺房有超足夠空間活動,而且我地喺澳門唔會食自助餐!百老匯大街多食肆,午後有攤位遊戲,夜後有小火車可俾錢坐遊大街一圈,小朋友較鐘意哩D!有時唔係捨唔捨得俾多果幾千,而係睇小朋友鐘意玩乜多D!我女兩樣都鐘意!幾次都係中午前/午後玩水,午睡後夜晚喺百老匯大街食,食飽又玩一輪,返房又玩一輪 hide & seek!大家都開心到不得了!
各取所需!
BTW 百老匯前身係金都,人地當時都話自己係「五星」!金都摺咗後,百老匯都幼力翻新過先開番!我地上年打破心理關口去住一次,其實.... 佢唔係想像中咁差!係有驚喜嘅!都算貼心嘅!

伯爵府

回覆樓主:

借post想問下,你們是不是著自己的拖鞋入天浪淘園,酒店有冇提供膠拖鞋?另外,貴重物品是否要跟身?園內有冇儲物櫃借用?
5月尾會一家大細會去JW萬豪住一晚,有勞JM解答

珍珠宮

Charlie媽咪 發表於 18-4-28 00:12
借post想問下,你們是不是著自己的拖鞋入天浪淘園,酒店有冇提供膠拖鞋?另外,貴重物品是否要跟身?園內有 ...

自己拖鞋!自已輕便衫+浴袍!
去天浪淘園時,只會帶手機同埋房咭,用掛頸防水手機袋掛住喺頸!一切消費直接入房數!

伯爵府

baby_chu 發表於 18-4-28 00:32
自己拖鞋!自已輕便衫+浴袍!
去天浪淘園時,只會帶手機同埋房咭,用掛頸防水手機袋掛住喺頸!一切消費直 ...

明白 謝謝

寶石宮

2023年兔年勳章

baby_chu 發表於 18-4-27 23:57

銀河、大倉、百老匯都住過!都有埋天浪淘苑!萬豪係住,因 ...

謝謝分享 金都以前話5*但真麻麻

珍珠宮

Poyau 發表於 18-4-28 09:21
謝謝分享 金都以前話5*但真麻麻

所以我地上年,真係考慮咗好耐,要衝破自己心理關口先訂佢住一次!唔試過又真係唔知,原來無想像中咁差!級數雖比銀河果邊差,但我自己覺得,食嘢較方便!

子爵府

回覆樓主:

前兩年去親差唔多都係百老匯,貪佢平,包天浪淘園,唔算遠,行一段仔路就到。百老匯大街又多嘢食,又可行吓,唔錯

首頁

尾頁

跳至