懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊位婦科醫生會比我做藥流?
係翹康林醫生度確實左係空心胎,但佢開藥比我既話我一定要入院,而且仁安收費太貴,想搵第二個醫生開藥!求推介

大宅

回覆樓主:

睇政府

男爵府

Coolkuyan 發表於 18-4-30 10:33
係翹康林醫生度確實左係空心胎,但佢開藥比我既話我一定要入院,而且仁安 ...

叫醫生寫轉介,去急症

大宅

係翹康林醫生度確實左係空心胎,但佢開藥比我既話我一定要入院,而且仁安 ...

我今日都去左翹康照,都係一樣照唔到閃閃,e生同我抽血check hgc,我都係一樣得個囊

大宅

回覆樓主

我最後去左政府,2號見醫生唔知洗唔洗入院

大宅

BAO902 發表於 18-4-30 21:21
我今日都去左翹康照,都係一樣照唔到閃閃,e生同我抽血check hgc,我都係一樣得個囊
...

我無check過HCG喎
醫生有咩建議比你?

大宅

Coolkuyan 發表於 18-4-30 21:23
我無check過HCG喎
醫生有咩建議比你?

係呀e生建議,今日抽完,星期三再去化驗所抽,做一個對比,如果有增長就叫我再等下個胎,如果冇增長的話即係代表空心

大宅

BAO902 發表於 18-4-30 21:28
係呀e生建議,今日抽完,星期三再去化驗所抽,做一個對比,如果有增長就叫我再等下個胎,如果冇增長的話即 ...

你幾多週?我7週6已判刑等排出,心好痛

大宅

Coolkuyan 發表於 18-4-30 22:28

我已經8weeks 5 days,我m期非常準,所以都算左係空心,十年前試過,十年後又係甘,唉~

大宅

Coolkuyan 發表於 18-4-30 22:28

加油媽媽,完全明白你感受

大宅

BAO902 發表於 18-5-1 09:25
我已經8weeks 5 days,我m期非常準,所以都算左係空心,十年前試過,十年後又係甘,唉~
...

唉,有d野我地都控制唔到,希望上天憐憫下我,快d比返個小天使我,我努力左好耐先中,可惜而家⋯⋯

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

林醫生應該可以出信比你去政府,我上星期就想快快搞點叫佢安排入仁安做吸宮

大宅

sandy_astroboy 發表於 18-5-2 01:24
林醫生應該可以出信比你去政府,我上星期就想快快搞點叫佢安排入仁安做吸宮
...

我今日入院呀,應該會塞藥,希望過程唔好太痛苦排得清

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Coolkuyan 發表於 18-5-2 07:31

加油呀!好好調理

民房

回覆 Coolkuyan 的帖子

妳入院塞藥順利嗎? 我聽日去見醫生確定係唔係空心胎,都擔心要即刻入院塞藥....

大宅

LCBB1030 發表於 18-5-2 23:17

妳入院塞藥順利嗎? 我聽日去見醫生確定係唔係空心胎,都擔心要即刻入院塞藥.... ...

入院後再做一次陰超確定空心胎,即時由姑姑幫我塞藥,住院2個鐘無乜特別就可以返屋企,我塞藥後約3-4個鐘都係輕微經痛同得少少血,之後就開始痛下又停下,不過痛楚強烈左,血量都多左,有血塊,但見唔到組織物,唔知排左未。2星期後覆診。我之後都會坐小月同睇中醫,希望養好身體!

民房

即妳只入左院幾個鐘,宜家就好似黎M 流血去排清,妳2個星期才覆診,即要2個星期後才可坐小月同睇中醫??

大宅

LCBB1030 發表於 18-5-3 00:12

即妳只入左院幾個鐘,宜家就好似黎M 流血去排清,妳2個星期才覆診,即要2個星期後 ...

我安排左上門煮小月餐,後日開始坐小月,因為屋企無人照顧我唯有洗d錢搞搞佢,最緊要身體復原得好,我要再接再厲!

中醫方面我會睇下呢2日咩情況先,如果排得順利就遲d先睇,如果感覺好似仲未排清組織物就早d去睇,我唔想再入院搞呀,唔乾淨要刮宮架喇

大宅

Coolkuyan 發表於 18-5-2 07:31

你最後去左政府塞藥?順利嗎?尋日翹康姑娘打比我話hcg跌,我都打算今個星期六去

大宅

BAO902 發表於 18-5-3 06:52
你最後去左政府塞藥?順利嗎?尋日翹康姑娘打比我話hcg跌,我都打算今個星期六去
...

尋日10點45分塞藥,下午5點左右開始痛,半夜1點痛得犀利左,好多血,痛到訓唔到,3點左右訓著後5點自己醒左,唔痛,但feel到好多血,仲feel到有舊野排出,但可惜跌左落廁所唔知係咪組織物。今朝起身已完全唔痛,但keep住有血。希望排得清啦⋯⋯

首頁

尾頁

跳至