夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

發現老公微信識女仔,我唔知應該點做好,好煩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

子爵府

回覆 shukkwan001 的帖子

你應先冷靜下來想想,你和丈夫之間的關係如何?他在微信上識女仔,那他的異常行為是由何時開始?夫妻的關係是決定你應怎樣做。如你們之間的關係不好,那你就要想想是否大家已很久沒有好好坐下來聊天?沒有互動?由夫妻的關係修補開始,去改善大家的關係,這樣自然地丈夫就會轉移了渴望在微訊上識其他女人。如你們一向關係好,那他是否一直都有這樣做?有些男人就是喜歡這樣玩玩,但是他們不知道玩玩下就會變成災難,所以一切都真要先由你和他之間去看看應怎樣做最好,反正你問他,他的答案必定只是玩玩,不是真的,有些男人被問下反而會變本加厲。
mc <()>

別墅

crystal媽咪 發表於 18-5-15 16:17
咁你打算點做?扮唔知定係會問清楚佢?

同埋有冇小朋友、自己有冇返工?呢兩樣都係影響決定嘅因素

有一個仔5個月大,在職媽媽

別墅

mc 發表於 18-5-15 16:21

你應先冷靜下來想想,你和丈夫之間的關係如何?他在微信上識女仔,那他的異常行 ...

宜家好煩惱,之前都見過,不過就無點d女仔傾,我就無理距

別墅

mc 發表於 18-5-15 16:21

你應先冷靜下來想想,你和丈夫之間的關係如何?他在微信上識女仔,那他的異常行 ...

別墅

shukkwan001 發表於 18-5-15 16:27
即係唔知對話內容?

別墅

親子皇帝 發表於 18-5-15 16:32
即係唔知對話內容?

無見到,可能距會刪除

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

shukkwan001 發表於 18-5-15 15:11
我都有,自動彈出來,勿動火

複式洋房

咁佢對你有無特別唔同左?不如你同佢傾下計
話自己有呢個家好好, 有佢又有個仔, 希望一家以後都咁幸福
問佢做左爸爸有無壓力, 想唔想兩公婆出去睇場戲, 去下旅行咁
等佢知自己有頭幸福的家, 唔好做錯事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

shukkwan001 發表於 18-5-15 16:23
有一個仔5個月大,在職媽媽

……

子爵府

shukkwan001 發表於 18-5-15 16:27

先不能自亂陣腳,要去挽回男人的心,首先要處理好你們之間的關係。有孩子女人難免重心關注全給了孩子,男人會覺得被忽略。抽些時間和老公出去吃飯,令他感受到你是關心和愛他,也讓他多些和孩子互動,讓他覺得被需要。這是間接方式去抓回他想變的心。向他追問或哭訴是沒有用的,因為感情變淡他才會想在外找刺激。
mc <()>

男爵府

牛年勳章

用微信即係大陸d女仔?

別墅

strawberry1975 發表於 18-5-15 18:16
用微信即係大陸d女仔?

係啊

別墅

mc 發表於 18-5-15 17:59
先不能自亂陣腳,要去挽回男人的心,首先要處理好你們之間的關係。有孩子女人難免重心關注全給了孩子,男 ...

我都唔想都家散

男爵府

shukkwan001 發表於 18-5-15 18:38
我都唔想都家散
你觀察下先,好多時會佢地自動add人好似撒魚網咁,只要你老公冇出聲就唔使理,一系設置果度設要經同意先可以add,佢哋就入唔到
簡簡單單,開開心心!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我c6也是沉迷uplive識女人,迷失咗自己。
現辦理離婚。
我很儍,做咗儍婆咁耐。

大宅

shukkwan001 發表於 18-5-15 15:11

我都又係發現左⋯⋯
我絕對冇諗過佢會咁做,仲要應該係有一排架喇⋯ 因爲個message 會彈出左個女仔名,初時我以為係做野既人,但慢慢留意佢開始機不離手情況多左,拎佢手機睇啲野好心急想拎返。
跟住心血來潮睇佢wechat 有內容,一路睇一路手震,我又好快忍唔住爆左出黎⋯
當然佢唔認啦,話傾計,自己好悶,我唔了解佢,想傾下就反駁佢,所以淨係搵佢傾計。但內容係瞞住我有出過街,但冇其他野。
我有同佢講離婚,佢當然唔肯啦,仲話以後唔玩,呢2日係冇向我面前拎部機。但情況係,話離不易,因有個小朋友,唔想影響佢。同我都有反醒我有冇真係關心少左⋯⋯⋯
呢件事又唔敢同朋友家人講,佢地一定好擔心,依家都唔知點好⋯

別墅

Wandyip 發表於 18-5-15 19:34
我都又係發現左⋯⋯
我絕對冇諗過佢會咁做,仲要應該係有一排架喇⋯ 因爲個message 會彈出左個女仔名,初 ...

好矛盾,一方面我好愛距,唔想輕易放棄呢段感情,另一方面,我都真係好討厭距周圍add女仔,根本唔尊重我,唔尊重我地噶婚姻,再觀察一段時間先

大宅

shukkwan001 發表於 18-5-15 19:54
好矛盾,一方面我好愛距,唔想輕易放棄呢段感情,另一方面,我都真係好討厭距周圍add女仔,根本唔尊重我, ...

係⋯ 其實係佢自己衰先add 人, 見到佢就諗起佢地啲message 就好傷心⋯
但佢依家向屋企又要努力咁改過,所以好迷惘
你有冇見到佢地內容?

首頁

尾頁

跳至