自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

有個女仔我識左佢廿幾年...一直感情好好。
佢成日發生好多事,首先佢讀完中學就無讀書,出嚟工作,識過衰男人,又响工作上發生好多事。
後來佢同一個男人同居,其實好唔開心但佢好愛個男人。後來就話結婚,當時大家2x歲咋,個男人就有cancer ,佢照顧左佢一年就死左。佢崩潰。點知funeral 完左佢父母撞車,一個重傷一個昏迷,最後兩個無事。
宜家已過左十幾年,所有朋友都好支持佢好包容佢。但佢唔肯move on,成日覺得佢咁多經歷唔會有人明,所以覺得無男人配得起佢,因為佢的經歷令佢睇法唔同左。
佢個人好情緒化,好負面,好大脾氣。
宜家,得返我同另一個朋友忍到佢。
其實佢一直唔肯接受專業人士協助 ,成日話自己好tough ,但其實佢個人好苦,好想幫佢,但大家都好攰。我見完佢都好攰

大宅

Ashleycorina 發表於 18-5-16 10:58
有個女仔我識左佢廿幾年...一直感情好好。
佢成日發生好多事,首先佢讀完中學就無讀書,出嚟工作,識過衰男 ...

你個朋友case係真係慘

象牙宮

回覆樓主:

以前有,後黎都無再呻,因為生活環境舒服左!

伯爵府

回覆樓主:

有,仲要係逢年過節無得避,佢啲負能量勁爆,見親佢大家都要唔開心幾日。上年佢自殺死咗,大家居然都暗暗鬆咗口氣。

大宅

ayi1 發表於 18-5-16 12:26
有,仲要係逢年過節無得避,佢啲負能量勁爆,見親佢大家都要唔開心幾日。上年佢自殺死咗,大家居然都暗暗鬆 ...

呢d case好sad. 其實佢係咪有情緒病

伯爵府

katyiplee 發表於 18-5-16 12:28
呢d case好sad. 其實佢係咪有情緒病

唔係,係自細性格就係咁,有個綽號牛精X,佢老婆同親生仔去認屍出來無耐就笑容滿面神情放鬆。睇來忍咗好耐。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

katyiplee 發表於 18-5-16 09:03
我覺得一個都嫌多,但我身邊有兩個。成日聽佢地呻,覺得好煩。我多數都唔理,唔回應,但佢地講極都仲有。
...
呢度都好多

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

katyiplee 發表於 18-5-16 09:27
一個我99,一個我隔離同事。我而家會十次應一次

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

身邊都有幾個,開頭都會幫佢分析。但係耐左發現天氣唔好又會呻、肥咗少少又會呻。咁就冇再理佢
不要從別人的嘴裡去認識我

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ayi1 發表於 18-5-16 12:26
有,仲要係逢年過節無得避,佢啲負能量勁爆,見親佢大家都要唔開心幾日。上年佢自殺死咗,大家居然都暗暗鬆 ...

我相信世界上只有自己先拯救到自己
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

回覆樓主

有,我99,仲要有乜事都係別人既錯,唔聽人講。

其實我地其他人都好努力生活緊,唔係得佢一個辛苦,只係我地會感恩,佢就不停怨呢樣個樣,令到大家好辛苦。

男爵府

有,十幾年朋友
出黎做野壓力大,我明
但日日都呻,又唔肯改變
聽到都煩,疏遠左了

複式洋房

之前我自己唔開心, 搵個fd 傾, 但佢好負能量,搞到自己更加唔開心

大宅

回覆 超級特務 的帖子

呢個係事實。同一件事, 開心與否, 係自己選擇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

ayi1 發表於 18-5-16 12:52
唔係,係自細性格就係咁,有個綽號牛精X,佢老婆同親生仔去認屍出來無耐就笑容滿面神情放鬆。睇來忍咗好耐 ...

咁反而好過假到爆大哭+RIP,大家都得到解脫

伯爵府

mariefish 發表於 18-5-16 13:43
咁反而好過假到爆大哭+RIP,大家都得到解脫

呢個負面人死咗之後全家族人有時提起佢,原來每個人都有因佢而唔開心嘅回憶,但大家都話,佢咁樣死法已經算係為佢自己嘅負能量受到懲罰。大家要儘快忘記呢個人。做人做到咁幾可悲,引以為鑒。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

有,舊同學,大家好好朋友,但發覺自從佢結左婚後能量極負,但神奇在老公勁愛佢錫佢,身邊嘅人都好錫佢,但佢總係好多嘢不滿,每次見面佢都會帶幾卡車垃圾同我見面。因為我蹧遇比佢差百倍千倍,但每次見面佢都講到佢係全世界最慘嗰個咁

大宅

回覆 ayi1 的帖子

原來一個人可以影響到全家族

伯爵府

katyiplee 發表於 18-5-16 14:04
回覆 ayi1 的帖子

原來一個人可以影響到全家族

佢連自己都唔放過,可想而知佢點對其他人。真係想將呢個人从腦中抹去,打冷震。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

ayi1 發表於 18-5-16 13:53
呢個負面人死咗之後全家族人有時提起佢,原來每個人都有因佢而唔開心嘅回憶,但大家都話,佢咁樣死法已經 ...

過左去就算啦,忘記唔開心野

首頁

尾頁

跳至