義工

種植園地 今日: 0|主題: 6170

跳至
辦公室的<牽牛花>

男爵府

國民生產總值:8333

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 18-5-24 22:54

王國熱話
幼子被咬摔死貴婦狗 南京漢全家遭網絡...
我真係好怕暴力狂小朋友
請教: 喺amxzon 網購送港,係咪一定無運費...
莊C敏博士

版主

國民生產總值:15772

2018母親節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

超級版主

國民生產總值:125996

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sorfn89 發表於 18-5-16 09:03
水種?
好厲害

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

國民生產總值:14071

2018勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

象牙宮

國民生產總值:230173

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

賞心悅目

珍珠宮

國民生產總值:34048

2018勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好勁呀

複式洋房

國民生產總值:340

2018勳章

求問係買種子種??

男爵府

kiko37 發表於 18-5-17 09:11
求問係買種子種??

唔係真嘅<牽牛花>呀,其實係<蕃薯>嘅花,外表同牽牛花差唔多

男爵府

wong2323 發表於 18-5-16 12:05
水種?
好厲害

係水種,但係唔係真嘅<牽牛花>,比我標題呃咗,其實係<蕃薯>嘅花

男爵府

回覆樓主:

<蕃薯>花開咗一日就謝了,所以詩道 <花須堪折直須折,莫待無花空折枝> 係無錯㗎

今朝返到去公司,花已經收埋晒,無耐仲跌埋(emoji)

子爵府

國民生產總值:12464

sorfn89 發表於 18-5-17 17:57
唔係真嘅呀,其實係嘅花,外表同牽牛花差唔多

咁奇,
用蕃薯種出嚟?

男爵府

panda361 發表於 18-5-17 23:57
咁奇,
用蕃薯種出嚟?

係呀, 原本種喺天台,見有花開,蕃薯藤又長,咪剪咗佢來插囉。今日返到公司,又開咗兩朵花,以為個花蕾咁細,唔會開(emoji)

伯爵府

國民生產總值:16464

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

超級版主

國民生產總值:125996

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sorfn89 發表於 18-5-17 17:59
係水種,但係唔係真嘅,比我標題呃咗,其實係嘅花

咁都種到開花
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

瑪瑙宮

國民生產總值:130671

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

翡翠宮

國民生產總值:81133

2018勳章

嘩,真係勁似牽牛花,真係如有雷同實屬巧合

珍珠宮

國民生產總值:31427

2018勳章

回覆 sorfn89 的帖子

Beautiful

男爵府

facialchung 發表於 18-5-24 13:49
嘩,真係勁似牽牛花,真係如有雷同實屬巧合

今日仲有一朵花開,應該是最後一朵,因為無晒花蕾了

珍珠宮

國民生產總值:44999

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

sorfn89 發表於 18-5-17 17:57
唔係真嘅<牽牛花>呀,其實係<蕃薯>嘅花,外表同牽牛花差唔多

第一次見蕃薯長,真係比你呃倒添

You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

伯爵府

國民生產總值:16308

2018勳章

回覆樓主:

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.