網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

見千色店都有近似收納櫃,但一格都百幾,雖然mij,但一樣櫃門唔太順,去淘寶買左兩層都係$107Hk,尋日去自提點拎貨,postage連埋我其他野都是$49HK,喺度分享下!

Cheuk2012    發表於 18-5-30 23:27
333s    發表於 18-5-16 18:00

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢款稍貴, 買柜桶款平啲
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

親子王國15週年勳章

andyman 發表於 18-5-16 15:31
呢款稍貴, 買柜桶款平啲

收納D麵呀,烏冬...媽咪鐘意無計啦

象牙宮

crystal_ng 發表於 18-5-16 12:01
見千色店都有近似收納櫃,但一格都百幾,雖然mij,但一樣櫃門唔太順,去淘寶買左兩層都係$107Hk,尋日去自提點 ...

你用什么集運?
木柜, 掉好鬼煩。須先拆才能掉。以后用ABS/膠料好D。 掉都易處理。

收納衣, 我偏重大呎寸。最好有鎖。

收納杂物, 我偏向透明多D。 知道內有什么。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

親子王國15週年勳章

333s 發表於 18-5-16 17:52
你用什么集運?木柜, 掉好鬼煩。須先拆才能掉。以后用ABS/膠料好D。 掉都易處理。
收納衣, 我偏重大呎寸。 ...

用官集呀~~~~連埋衫褲呀,袋呀,床笠,壓縮袋,立雜野,運費$49

象牙宮

crystal_ng 發表於 18-5-16 15:40
收納D麵呀,烏冬...媽咪鐘意無計啦

原來是孝囡。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

crystal_ng 發表於 18-5-16 17:55
用官集呀~~~~連埋衫褲呀,袋呀,床笠,壓縮袋,立雜野,運費$49

請問一下:

用官集, 是不 東西全到齊了。先知道重量/體積收費???

理性討論交流者。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 18-5-16 18:07
請問一下:

官集唔係太大件都唔會計體積的,我上次買兩張膠椅又輕又大件都係用官集。

當然係到齊先知幾重啦 ,或者可以事先問賣家。

333s    發表於 18-5-16 21:59
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

andyman 發表於 18-5-16 20:44
官集唔係太大件都唔會計體積的,我上次買兩張膠椅又輕又大件都係用官集。
當然係到齊先知幾重啦 ,或者可以 ...

謝你了。 未一點經驗。 官運 第一次用。

4PX; 中通; SF (隨便一个?)

weight 9.5kgs
size 五层的箱子尺寸是,49.5*40.5*52cm

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.862.5db37484hgzZoN&id=562277037907

理性討論交流者。

大宅

親子王國15週年勳章

333s 發表於 18-5-16 18:07
請問一下:

唔係,一入庫就知架喇

大宅

親子王國15週年勳章

333s 發表於 18-5-16 22:06

應該唔會計體積重,我今次用4px

333s    發表於 18-5-17 08:38

翡翠宮

333s 發表於 18-5-16 22:06

SF 勁貴.

象牙宮

見千色店都有近似收納櫃,但一格都百幾,雖然mij,但一樣櫃門唔太順,去淘寶買左兩層都係$107Hk,尋日去自提點 ...

日本进口JEJ多用途间隙收纳柜塑料缝隙抽屉式卫生间自由组合柜3层

https://item.taobao.com/item.htm?spm=a21wu.241046-cn.4691948847.7.4a036ff7vF5Muq&scm=1007.15423.84311.100200300000001&id=531491970161&pvid=12af30d3-7bd8-4368-8802-a655d44bfafa

理性討論交流者。

大宅

親子王國15週年勳章

333s 發表於 18-5-17 08:37
日本进口JEJ多用途间隙收纳柜塑料缝隙抽屉式卫生间自由组合柜3层

單個rmb98,好貴

琥珀宮

回覆 crystal_ng 的帖子

好靚

子爵府

嚟款我半年前都淘咗……

大宅

親子王國15週年勳章

csc_cherry_chan 發表於 18-6-3 14:31
嚟款我半年前都淘咗……

我覺得幾好

首頁

尾頁

跳至