自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

😎

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

同你老公講,

你搵話題同同事溝通可以有好多方法,唔好成日擺我出嚟做話題,

叫佢多啲留意新聞熱門話題,改變下佢呢個習慣

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

tp_terminator 發表於 18-5-17 09:46
佢個女同事搵幾皮野一個月架
成日去旅行 買cc
我老公見我買親咩野又同佢地講

妳老公做傳媒的嗎?
職業病………… 佢講妳嘅同時,妳何嘗唔係對佢女同事了如指掌

子爵府

回覆樓主

你點知佢講你壞話?

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

hohinmama 發表於 18-5-17 09:53
妳老公做傳媒的嗎?
...

偷睇whatsapp紀錄?

男爵府

回覆樓主:

如我會直接問老公,我買咩關人哋咩事呢,你重咩我做什麼你都要同人講,同啲八婆有咩分別

珊瑚宮

tp_terminator 發表於 18-5-17 09:46
佢個女同事搵幾皮野一個月架
成日去旅行 買cc
我老公見我買親咩野又同佢地講

我明白... 就算老公同男同事或女同事講自己壞話個心都唔好過,但男人多數唔覺得有問題,覺得係講下笑傾下偈

大宅

JD930 發表於 18-5-17 09:55
偷睇whatsapp紀錄?

唔洗偷睇,我光明正大睇

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

直接問你老公點解成日同d同事講你,就算搵話題都唔係咁呀嘛

大宅

hohinmama 發表於 18-5-17 09:53
妳老公做傳媒的嗎?
...

個女同事自己同我老公講佢要儲錢做空姐,又話買左個cc銀包好肉痛etc,我心諗你咁都要眼紅我?係咪ftm唔應該洗錢係自己身上?
其實最火滾係我老公囉我黎做話題俾班8婆茶餘飯後囉

大宅

amyamy123 發表於 18-5-17 09:59
直接問你老公點解成日同d同事講你,就算搵話題都唔係咁呀嘛

我同佢講左,真係好嬲,但c6唔應我囉,唔知佢諗咩

侯爵府

親子王國15週年勳章

我之前有個同事都係咁, 成日係度呻佢老婆, 其實我唔鐘意聽。

男人咁做真心小氣兼八婆...... 個同事呻佢老婆想生細B, 要請工人又唔夠位住, 又話全屋衣櫃都佢啲衫, 話佢老婆半夜湊B一定叫醒佢一齊湊, 又話早知嗰陣唔買而家住嗰度, 買第一城升幅大好多

我只覺得呢個男人無風度又呻到樹葉都落, 兩公婆有乜唔高興自己拆掂佢, 同外人呻好無品呢後來我回左佢一句 "老婆自己揀, 邊個叫你鐘意佢", 佢就收哂聲 lu

琥珀宮

成日買CC,但又去葵廣?去葵廣買CC?

ANY肥,直接同你老公話唔鍾意佢係你背後講你D嘢俾其他女人知,叫佢收斂D

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

有咁既格⋯⋯不是今天才發現

水晶宮

回覆樓主:

我c6一定唔會, 男人老狗同個女同事講老婆嚟做話題 , 最多group chat(佢team d同事,有男有女)同事問野佢都有推介我用過咩平靚正俾同事, 又或者佢地有咩推介, 又話我知。。

掉轉我同d男性老死傾都唔會話對方老婆, 有時傾開加人工升職, 我都好鍾意提佢地買野送俾老婆, 為人妻爭取福利

公爵府

回覆樓主:

最大問題係你老公, 男人老狗成個八婆咁。男人講是非已經核突, 仲要講老婆是非, 質素十分低。

大宅

tansyneko 發表於 18-5-17 10:02
成日買CC,但又去葵廣?去葵廣買CC?

ANY肥,直接同你老公話唔鍾意佢係你背後講你D嘢俾其他女人知, ...

就係囉 自相矛盾 痴線

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

佢同事成日去旅行買cc,但又話自己去葵廣買野,又話你買幾百蚊野大使?咁攪笑
請勿打招呼~

大宅

Wild_Lady 發表於 18-5-17 10:07
最大問題係你老公, 男人老狗成個八婆咁。男人講是非已經核突, 仲要講老婆是非, 質素十分低。
...

你岩你岩

珊瑚宮

焦糖媽 發表於 18-5-17 10:02
我之前有個同事都係咁, 成日係度呻佢老婆, 其實我唔鐘意聽。

男人咁做真心小氣兼八婆...... 個同事呻佢老 ...

係,叫個老婆以後點面對啲朋友呢

首頁
12345...12

尾頁

跳至