懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛懷孕5weeks,但感覺時間過得很慢,可能我流啡啦所以每天都擔心,又怕唔長胎,又怕食錯野,好想快d渡過12weeks,bb陀穩d,唔知大家有什麼方法放鬆自己呢?

大宅

我初頭都有流啡架~唔好擔心啦!!放鬆D啦~無事架!!
原帖由 mami980 於 09-3-26 16:27 發表
剛剛懷孕5weeks,但感覺時間過得很慢,可能我流啡啦所以每天都擔心,又怕唔長胎,又怕食錯野,好想快d渡過12weeks,bb陀穩d,唔知大家有什麼方法放鬆自己呢?

男爵府

我同你差不多, 今日 6w3d, 我都覺得時間過得好慢, 上個星期去照又未睇到心跳, 呢幾日會無啦啦有 d 好淺啡的分泌, 跟住就無, 唔知幾時又會有少少, 都唔知算唔算流啡, 好擔心 .....

大宅

我一開始都有流啡, 而且我有小X經驗.
經驗係最緊要自己瞓多D覺, 休息多D, 小心飲食, 唔好冷親...多D同BB講叫佢努力癡實你!

別墅

我好明白你既心情, 因為我之前既情況同你差不多。
我都係有左4wks流啡, 我比你更甚, 因為喺前一年既同一個月份, 同一日期, 我都係有左, 不過後來個胎無心跳, 要刮宮。
我果時日日都好驚, 活喺前一年既陰影下 ... 好擔心, 好驚 ...
不過, 我係基督徒, 我有個好好既姊妹, 佢同我一齊祈禱, 慢慢我先釋放到。
我果時, 懷孕期不適重好厲害添, 勁頭痛, 嘔, 頭暈, 食唔到野 ....

我果時一流啡, 就即刻去睇我自己既婦科醫生, 佢開左d安胎藥比我; 不過, 佢都話, 如果bb真的不行, 亦有機會會無的。

我只有瞓同祈禱, 盡量唔好四圍去, 瞓多d .. 另外, 多d同bb講野, 叫佢努力d, 攬實mama, 因為mama真係好愛佢 ...
另外, 我唱歌仔比佢聽, 話比佢知我有幾愛佢..
bb知道的, 你唔放棄, 佢都唔放棄架, 加油。

同埋, 如果可以, 同你老公講下你既感受, 等佢都知你既擔心, 支持你, 多d陪你~~

我宜家已經22wks了, 阿b最近好叻, 成日都踢我 .. 我日日都同佢講野。我重叫我老公去圖書館借故事書, 等我可以講故仔比阿B聽。

你都唔好唔開心呀, 要盡量開心d, 阿b會感受到你既正能量的。

複式洋房

我上年都有小產的經驗,所以今胎特別擔心,eeee我都希望好似你咁到22weeks呀,

男爵府

好媽媽勳章

我初初都有流啡,依家11w6d,聽日就12w,放鬆d呀,同呀b講,你要捉住媽咪,唔好放手,要健健康康咁出世,佢識聽架~
奀b仔9月16日出世啦~

洋房

原帖由 mami980 於 09-3-26 22:53 發表
我上年都有小產的經驗,所以今胎特別擔心,eeee我都希望好似你咁到22weeks呀,

mami980,
我同你一樣, 都係舊年小產咗。

啱啱發現自己bingo 咗, 宜家都係第5week。我都好明白你嘅感受, 今次bingo雖然都好開心, 但係就冇咗上次一知道bingo 果種喜悅。 相返地,我日日都好擔心會唔會好似上次咁。

排期睇婦科, 又要排到成21/4先有得睇. 宜家都冇野可以做, 唯有等日子過。

個c6安慰我話: 呢d野我地都控制唔到, 唯有順其自然啦

複式洋房

CV1072,

你的心情,我完全明白呀, 每天都想快d過,想快d見到亞b的健康成長,你比我還好,你有你老公支持,我怕我老公擔心呀!

別墅

原帖由 mami980 於 09-3-26 22:53 發表

我都明白你既擔心, 因為我都經歷過 ....
就算宜家, 久唔久如果阿b踢少左我, 我都會擔心的。
不過, 多d同bb講野呀, 佢地知架 ...
願主祝福你們~~ :) :)

大宅

原帖由 eeee 於 09-3-27 17:27 發表

我都明白你既擔心, 因為我都經歷過 ....
就算宜家, 久唔久如果阿b踢少左我, 我都會擔心的。
不過, 多d同bb講野呀, 佢地知架 ...
願主祝福你們~~ :) :) ...

我與你case差不多~
不過可能成日同bb傾計~~ 佢都會俾下反應我等我安心下!
大家都要加油!!

首頁

尾頁

跳至