自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問有冇人知道淘寶上非常多的ins屋仔款嬰兒床圍其實係㚈國邊隻牌子(唔識用電話喺呢度上載圖片,抱歉!)?我google ins呢個牌子係完全無資料。有冇人知香港或外國網站有冇得買類似款式?我見過03/baby 有屋仔床圍款,但圖案好女仔,我想買比男仔用,又擔心淘寶貨的用料。所以想問問有冇jm知道邊度仲會有呢種款賣而又用得安心。謝謝!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你post淘寶個link睇下咩款?

床圍呢樣野,某程度上係危險物品。

伯爵府

bosch 發表於 18-5-24 05:01
你post淘寶個link睇下咩款?

床圍呢樣野,某程度上係危險物品。
【ins北欧可爱小房子床围婴儿床围软包防撞头保护安全靠垫读书角】http://m.tb.cn/h.WAWgQab 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥iNf50v3sdf0¥后打开👉淘宝👈[url=【ins北欧可爱小房子床围婴儿床围软包防撞头保护安全靠垫读书角】http://m.tb.cn/h.WAWgQab 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥iNf50v3sdf0¥后打开👉淘宝👈]【ins北欧可爱小房子床围婴儿床围软包防撞头保护安全靠垫读书角】http://m.tb.cn/h.WAWgQab 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥iNf50v3sdf0¥后打开👉淘宝👈[/url]

伯爵府

回覆 bosch 的帖子

我現在明白點解搵唔到有關牌子或外國網站有呢D款式了,原來歐美已經禁用床圍!不過又奇怪,mothercare 嗰D歐洲牌子仍然有得賣床圍,又唔明點解?只係佢地無呢種我想搵的款式。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

aidan08 發表於 18-5-24 05:39

我現在明白點解搵唔到有關牌子或外國網站有呢D款式了,原來歐美已經禁用床圍!不過又奇 ...

我住既地方係禁用床圍架, 因為焗親bb. 我大仔識企時, 用床圍當腳踏咁踩上黎, 好彩冇跌出bb 床.

mxthercare 賣床圍, 可能係迎合香港巿場需要而出....

我覺得淘寶果款唔安全, 因為有好多細扣仔同埋後面冇繩仔固定個床圍. 意外既野好難講... bb 大少少會見野就咬, 最怕bb 會吞左d 扣, 或d cushion 跌晒落黎變左床上雜物而焗親bb.

我住既地方都有淘寶果款"床圍", 間舖話係一套4件白色小屋cushion, 作用係床或遊戲角既裝飾品, 連圖都同淘寶網店既一樣, 折左賣35歐元.

如果你真係好想有一套特色床圍, 可以考慮買一set 幾款或唔同款既公仔型狀cushion, 自己用衣車加工.

寶石宮

2023年兔年勳章

aidan08 發表於 18-5-24 05:39

我現在明白點解搵唔到有關牌子或外國網站有呢D款式了,原來歐美已經禁用床圍!不過又奇 ...

長知識

伯爵府

bosch 發表於 18-5-24 08:22
我住既地方係禁用床圍架, 因為焗親bb. 我大仔識企時, 用床圍當腳踏咁踩上黎, 好彩冇跌出bb 床.

mxtherca ...
淘寶嗰款後面其實都有繩可以綁住個床欄的。之前我一直只擔心用料,現在睇嚟要擔心埋安全,even 買香港嗰D!請問你見到在你住嗰度賣的係咩牌子?謝謝你!

瑪瑙宮

aidan08 發表於 18-5-24 11:37
淘寶嗰款後面其實都有繩可以綁住個床欄的。之前我一直只擔心用料,現在睇嚟要擔心埋安全,even 買香港嗰D! ...

果套裝飾冇牌子名.

首頁

尾頁

跳至