自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問銀行保險箱 , 最細size , 月費付? 定半年付?
現在大約幾錢?
要按金嗎? 還是一定要有銀行戶口和某銀碼存款?

大宅

回覆樓主

匯豐最細580,唔使按金,要有銀行戶口,不過最細都要排三千幾人

珍珠宮

2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

rachelli617 發表於 18-5-26 17:16
現在大約幾錢?
要按金嗎? 還是一定要有銀行戶口和某 ...

要有銀行戶口

之前問過中銀,普通戶口只可以排細箱,但係好多人排,仲要每半年從新排一次

中銀理財(存款100萬以上)才有資格排大箱(約A4 size)

不過兩種箱都要排好多年,我最後放棄左

寶石宮

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我中國銀行,最細長方形嗰隻size七百幾蚊一年

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-5-26 17:30
我中國銀行,最細長方形嗰隻size七百幾蚊一年

最細size , 中銀有限銀行戶口存款餘額嗎?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試下大新, 我幾年前開左一個最大既, 年費1500 左右, 要同時開一個普通戶口, 最低結餘5千.

另外, 唔怕細銀行可以問下大生銀行, 有朋友開左用最細箱, 好似都600 一年.

公爵府

回覆樓主:

中環東x總行一年$7xx,如有戶口會平啲。

wcpcelia    發表於 18-5-27 16:10

寶石宮

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rachelli617 發表於 18-5-26 17:33
最細size , 中銀有限銀行戶口存款餘額嗎?

我早兩年申請無限喎

你不如落中銀,叫佢check下仲有邊度有箱

大宅

現在大約幾錢?

點解唔買保險箱打拉爆放屋企呢?

水晶宮

回覆樓主

痕生,排A4 size 放屋契,排左十年

珊瑚宮

2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

小霆霆 發表於 18-5-26 17:21
匯豐最細580,唔使按金,要有銀行戶口,不過最細都要排三千幾人
...
最最大個隻仲離譜,等待到現在都未有[8年喇]

男爵府

回覆樓主

唔該曬大家

珍珠宮

現在大約幾錢?

痕生,細箱 , 一年470 元

男爵府

2018復活節勳章

現在大約幾錢?

我係大眾有保險箱,第2細size就780蚊年,一年交一次,只要户口有100蚊就ok

侯爵府

crystal媽咪 發表於 18-5-26 17:59
我早兩年申請無限喎

你不如落中銀,叫佢check下仲有邊度有箱

你要自己去問㗎,佢哋自己分行只會知道自己分行有幾多保管箱出租,唔會睇到其他分行有幾多保管箱出租㗎,哈哈幫你問埋佢哋就真係好唔得閑。

寶石宮

cibewong 發表於 18-5-26 22:22
你要自己去問㗎,佢哋自己分行只會知道自己分行有幾多保管箱出租,唔會睇到其他分行有幾多保管箱出租㗎, ...

我租咗喇。
我以為中銀會有個系統,用電腦按個掣會知添

大宅

2023勳章

wcandtt 發表於 18-5-26 19:05

我早兩個月先去南x開左箱,仲有大箱呀,我係10寸高嗰隻

侯爵府

wcandtt 發表於 18-5-26 19:05
保險箱
早前-約17年尾,恆生113保管中心有各種尺寸出租.給有需要人仕參考

PS:請自行到恆生113保管中心或28220228查詢
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

男爵府

回覆樓主

我喺痕生開箱,而家$1300一年,中間size 果隻,開左廿年嗱!當年搬屋搵過近自己屋企嘅痕生,佢話最快要排6年,放棄左排,其實真係一年都冇去一次,要轉2次車去囉!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

痕身總行大箱,出人事先有箱,街外人排一世都唔會有

首頁

尾頁

跳至